Skip to:
The Veggie Falafel Burger
PREP TIME
10 mins
COOKING TIME
15 mins
SERVES
2 PEOPLE
De Falafel wordt igeroemd als het lekkerste vegetarische street food van het Midden-Oosten. Maar probeer ook the veggie hamburger met Hellmann’s eens.
Ingrediënten
- 300 g kikkererwten uit blik, uitgelekt
- zout (optioneel)
- peper
- 20 ml olie
- sla
- 2 uien, in stukjes gesneden
- 2 sneetjes wit brood ' geroosterd
- 1 bosje bladpeterselie
- 2 tl zelfrijzend bakmeel
- 2 el bloem
- 4 teentjes knoflook
- 1 el koriander, fijngesneden
- 1 el komijnpoeder
- 2 el Hellmann's Real
- 2 tl harissa pasta
- 1 aubergine in plakjes gesneden
- 1 tomaat in plakjes gesneden
- 1 Turks brood
- 20 g sla
METHODE
-
Doe de kikkererwten, uien, geroosterd brood, peterselie, zelfrijzend bakmeel, bloem en knoflook door een gehaktmolen. Voeg hierna de fijngesneden koriander, komijn, peper en eventueel zout naar smaak naar toe.
-
Vorm van het mengsel de burgers, doe de margarine of olie in de pan en bak de burgers langzaam gaar.
-
Bak de plakjes aubergine in een pan en voeg hier een snufje zout aan toe.
-
Meng in een kom de Hellmann's met de Harissa pasta.
-
Snijd een stuk van het brood af en smeer de boven- en onderkant in met het Hellmann’s mengsel, leg hier de sla, burger, aubergine en de tomaat op en je burger is klaar!
SUGGESTIES