The Veggie Falafel Burger

The Veggie Falafal Burger

PREP TIME

10 mins 

COOKING TIME

15 mins 

SERVES

2  PEOPLE
De Falafel wordt igeroemd als het lekkerste vegetarische street food van het Midden-Oosten. Maar probeer ook the veggie hamburger met Hellmann’s eens.

Ingrediënten

  • 300 g kikkererwten uit blik, uitgelekt
  • zout (optioneel)
  • peper
  • 20 ml olie
  • sla
  • 2 uien, in stukjes gesneden
  • 2 sneetjes wit brood ' geroosterd
  • 1 bosje bladpeterselie
  • 2 tl zelfrijzend bakmeel
  • 2 el bloem
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 el koriander, fijngesneden
  • 1 el komijnpoeder
  • 2 el Hellmann's Real
  • 2 tl harissa pasta
  • 1 aubergine in plakjes gesneden
  • 1 tomaat in plakjes gesneden
  • 1 Turks brood
  • 20 g sla

METHODE

  1. Doe de kikkererwten, uien, geroosterd brood, peterselie, zelfrijzend bakmeel, bloem en knoflook door een gehaktmolen. Voeg hierna de fijngesneden koriander, komijn, peper en eventueel zout naar smaak naar toe.

  2. Vorm van het mengsel de burgers, doe de margarine of olie in de pan en bak de burgers langzaam gaar.

  3. Bak de plakjes aubergine in een pan en voeg hier een snufje zout aan toe.

  4. Meng in een kom de Hellmann's met de Harissa pasta.

  5. Snijd een stuk van het brood af en smeer de boven- en onderkant in met het Hellmann’s mengsel, leg hier de sla, burger, aubergine en de tomaat op en je burger is klaar!