Ga naar:

The Veggie Falafel Burger
Voedingswaarden bekijken
Serving Size: 2
- Amount per Serving
Title | Amount per Serving |
---|
-
2 Mensen
Porties
-
15 Minuten
Voorbereidingstijd
-
10 Minuten
Kooktijd
-
25 Minuten
Klaar in
Ingrediënten
- 300 g kikkererwten uit blik, uitgelekt
- zout (optioneel)
- peper
- 20 ml olie
- sla
- 2 uien, in stukjes gesneden
- 2 sneetjes wit brood ' geroosterd
- 1 bosje bladpeterselie
- 2 tl zelfrijzend bakmeel
- 2 el bloem
- 4 teentjes knoflook
- 1 el koriander, fijngesneden
- 1 el komijnpoeder
- 2 el Hellmann's Real
- 2 tl harissa pasta
- 1 aubergine in plakjes gesneden
- 1 tomaat in plakjes gesneden
- 1 Turks brood
- 20 g sla
Stappen
-
Doe de kikkererwten, uien, geroosterd brood, peterselie, zelfrijzend bakmeel, bloem en knoflook door een gehaktmolen. Voeg hierna de fijngesneden koriander, komijn, peper en eventueel zout naar smaak naar toe.
-
Vorm van het mengsel de burgers, doe de margarine of olie in de pan en bak de burgers langzaam gaar.
-
Bak de plakjes aubergine in een pan en voeg hier een snufje zout aan toe.
-
Meng in een kom de Hellmann's met de Harissa pasta.
-
Snijd een stuk van het brood af en smeer de boven- en onderkant in met het Hellmann’s mengsel, leg hier de sla, burger, aubergine en de tomaat op en je burger is klaar!
Chef's Tip
MEER LUNCHIDEEËN DIE JE LEUK ZULT VINDEN
Ontdek ons assortiment heerlijke, snelle en gemakkelijke recepten!