Smokey Goodness Burger

 

Smokey Goodness Burger

Smokey Goodness Burger van Jord Althuizen met Hellmann's; black angus rundvlees; het zoete briochebroodje en de verse huisgemaakte koolsalade met Hellmann’s zijn de smaken die je in de festival mood brengen en houden.
  • 4 Mensen

    Porties

  • 15 Minuten

    Voorbereidingstijd

  • 30 Minuten

    Kooktijd

  • 45 Minuten

    Klaar in


Ingrediënten 4 Burgers

  • 4 brioche broodjes
  • 4 verse Black Angus hamburgers à 150 g
  • 4 plakken cheddar kaas
  • 8 plakjes augurk
  • 8 el Calvé Barbeque Saus

Koolsalade

  • 4 el Hellmann's Real
  • 2 el appelcider azijn
  • 1 el grove mosterd
  • 1 tl Coleman's mosterdpoeder
  • 1 el honing
  • 75 g rode kool, fijngesneden
  • 75 g witte kool, fijngesneden
  • 50 g rode ui, gesnipperd
  • 50 g wortel julienne
  • 1 el fijngehakte verse bladpeterselie
  • peper naar smaak

  1. Begin met het maken van de koolsalade door in een klein kommetje de Hellmann’s, appelciderazijn, grove mosterd, mosterdpoeder, honing, zwarte peper door elkaar te mengen voor een honing-mosterddressing.

  2. Meng in een grote slakom de rode kool, witte kool, rode ui snippers, julienne gesneden wortel en fijngehakte peterselie goed door elkaar. Schep de zelfgemaakte honing-mosterd dressing toe en roer goed door.

  3. Halveer de brioche broodjes en rooster deze krokant op een hete grill. Grill vervolgens de burgers tot ze medium gebakken zijn en laat in de laatste minuut de cheddar kaar op de burger smelten.

  4. Verdeel de koolsalade over de vier onderste helften van de brioche broodjes, leg de burgers op de koolsalade en garneer met de augurk en de barbecuesaus. Voeg eventueel naar smaak, bovenop de barbecuesaus, nog een lepeltje Hellmann’s toe.