Sesame Thai Burger

 

Sesam Thai burger

Met deze zelfgemaakte sesam Thai burger zet je een juicy hamburger van rundergehakt met kruiden. een frisse limoensaus en sesamzaadjes op tafel.
  • 3 Mensen

    Porties

  • 15 Minuten

    Voorbereidingstijd

  • 12 Minuten

    Kooktijd

  • 27 Minuten

    Klaar in


Hamburger

  • 300 g rundergehakt
  • 0,5 ei
  • 2 el paneermeel
  • 0.5 tl ketoembar
  • peper
  • eventueel 1 snufje zout
  • 1 el geroosterde sesamzaad

Broodjes

  • 1 limoen
  • 3 el Hellmann's Real
  • 3 pitabroodjes
  • 1 komkommer
  • 1 el geroosterde sesamzaadjes
  • 75 g mango
  • 1 rode peper
  • 1 bosuitje
  • ijsbergsla

  1. Rasp de limoen en meng met Hellmann’s tot een romige saus.

  2. Meng alle ingrediënten voor de hamburger met de helft van het sesamzaad door elkaar en kneed er 3 mooie burgers van. Verhit een beetje olie of boter in een (grill)pan en bak de burgers in een minuut of 6 tot 8 gaar. Dit kan ook op de barbecue.

  3. Grill de pitabroodjes of bak ze af in de oven en snijd ze open. Snijd de komkommer in linten met een mandoline of kaasschaaf. Snijd de rode peper en bosui in ringetjes en de mango in blokjes.

  4. Beleg het onderste gedeelte van de pitabroodjes met een beetje sla. Leg hierop de gebakken burger met een of twee komkommer slierten. Schep wat van de limoensaus er op. Verdeel wat blokjes mango, rode peper (naar smaak) en bosui er over. Bestrooi als laatste met wat geroosterde sesamzaadjes.