Skip to:
Broccoli Fetaburgers
PREP TIME
COOKING TIME
SERVES
Ingrediënten
- 225 g broccoli
- 1 teentje knoflook
- 0.5 rode ui
- 1 ei
- 100 g fetablokjes
- 30 g Parmezaanse kaas
- 100 g bloem
- 30 g verse munt
- 3 el Griekse yoghurt
- 3 el Hellmann's Real
- 2 el vers citroensap
- 25 g veldsla
- 3 harde broodjes
- 2 el olijfolie
- versgemalen peper
METHODE
-
Snijd roosjes van de broccoli en maal ze fijn in een keukenmachine. Snijd de knoflook en ui grof.
-
Voeg de knoflook, ui, het ei, de feta, Parmezaanse kaas, bloem en 1 hand munt toe aan de broccoli. Maal kort tot een egale substantie. Verwarm een scheut olie in een koekenpan.
-
Strooi wat bloem op het aanrecht. Vorm nu burgers van het mengsel. De burgers zullen nog wat nat zijn, maar dat is geen probleem. Je kunt de vorm nog wat aanpassen als je ze in de pan hebt gelegd. Bak de burgers op middelhoogvuur in ongeveer 8 minuten om en om goudbruin.
-
Maak ondertussen de dressing. Snijd allereerst twee handen munt heel fijn. Meng de yoghurt met Hellmann’s en voeg hieraan de munt toe. Voeg vervolgens de citroensap toe en breng op smaak met wat peper.
-
Snijd de broodjes open en beleg met wat sla. Leg hierop een burger en maak af met de dressing. Enjoy!
SUGGESTIES