Falafel burger met mintsaus

 

Falafelburger met muntsaus

Geen kleine balletjes en onhandige wrap maar een goede burger die uit de hand te eten is. Een feestje op je broodje!
  • 2 Mensen

    Porties

  • 15 Minuten

    Voorbereidingstijd

  • 10 Minuten

    Kooktijd

  • 20 Minuten

    Klaar in


  • 265 gram kikkererwten in blik (uitlekgewicht)
  • 1 teen knoflook geraspt
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 1 ei
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1,5 theelepel komijn
  • 1 handje verse peterselie
  • peper en zout

Voor de muntsaus

  • 3 eetlepels Hellmann's Real
  • 1 teen knoflook geraspt
  • verse munt

Voor het broodje

  • 1 vers Turks brood
  • in schijfjes gesneden komkommer

  1. Spoel de kikkererwten af met koud water en laat goed uitlekken in een zeef. Stop ze vervolgens samen met het ei, het paneermeel, de ui en de geraspte teen knoflook in de blender en maak er een grove pasta van.

  2. Voeg nu alle kruiden toe, mix het geheel nog even en maak er 2 burgers van. Bak deze op middelhoog vuur in een klein beetje olijfolie goudbruin.

  3. Maak ondertussen de saus. Meng de 3 eetlepels Hellmann's met de munt en knoflook.

  4. Snijd een punt uit het brood, halveer en beleg met de burger, wat saus en wat schijfjes komkommer.