Falafel burger met mintsaus

PREP TIME

10 mins 

COOKING TIME

15 mins 

SERVES

2  PEOPLE
Geen kleine balletjes en onhandige wrap maar een goede burger die uit de hand te eten is. Een feestje op je broodje!

Ingrediënten

  • 265 gram kikkererwten in blik (uitlekgewicht)
  • 1 teen knoflook geraspt
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 1 ei
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1,5 theelepel komijn
  • 1 handje verse peterselie
  • peper en zout
  • 3 eetlepels Hellmann's Light
  • 1 teen knoflook geraspt
  • verse munt
  • 1 vers Turks brood
  • in schijfjes gesneden komkommer

METHODE

  1. Spoel de kikkererwten af met koud water en laat goed uitlekken in een zeef. Stop ze vervolgens samen met het ei, het paneermeel, de ui en de geraspte teen knoflook in de blender en maak er een grove pasta van.

  2. Voeg nu alle kruiden toe, mix het geheel nog even en maak er 2 burgers van. Bak deze op middelhoog vuur in een klein beetje olijfolie goudbruin.

  3. Maak ondertussen de saus. Meng de 3 eetlepels Hellmann's met de munt en knoflook.

  4. Snijd een punt uit het brood, halveer en beleg met de burger, wat saus en wat schijfjes komkommer.