Pasta Pesto Salade

 

Pasta Pesto Salade

Met deze pasta pesto salade haal je de zomer in huis. Perfect voor de snelle lunch maar past ook goed als bijgerecht bij de barbecue of picknick.
  • 4 Mensen

    Porties

  • 5 Minuten

    Voorbereidingstijd

  • 12 Minuten

    Kooktijd

  • 15 Minuten

    Klaar in


  • 350 g penne
  • 2 el pijnboompitten
  • 3 el pesto genovese
  • 4 el Hellmann's Real
  • 1 citroen, uitgeperst
  • 0.5 tl gemalen zwarte peper
  • 2 el geraspte Parmezaanse kaas

  1. Kook de pasta al dente volgens de instructies op de verpakking. Voor penne is dat meestal tussen de negen en elf minuten.

  2. Giet de pasta af in een vergiet en spoel de pasta na met koud water, zodat hij goed afkoelt.

  3. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan op middelhoog vuur, zonder olie.

  4. Meng de pesto, de mayonaise en de afgekoelde pasta met het citroensap en de zwarte peper.

  5. Serveer in een kom, bestrooi het geheel met Parmezaanse kaas en garneer met geroosterde pijnboompitten.

  6. Buon appetite!