Skip to:
Pasta Pesto Salade

PREP TIME
12 mins
COOKING TIME
5 mins
SERVES
4 PEOPLE
Met deze pasta pesto salade haal je de zomer in huis. Perfect voor de snelle lunch maar past ook goed als bijgerecht bij de barbecue of picknick.
Ingrediënten
- 350 g penne
- 2 el pijnboompitten
- 3 el pesto genovese
- 4 el Hellmann's Real
- 1 citroen, uitgeperst
- 0.5 tl gemalen zwarte peper
- 2 el geraspte Parmezaanse kaas
METHODE
-
Kook de pasta al dente volgens de instructies op de verpakking. Voor penne is dat meestal tussen de negen en elf minuten.
-
Giet de pasta af in een vergiet en spoel de pasta na met koud water, zodat hij goed afkoelt.
-
Rooster de pijnboompitten in een koekenpan op middelhoog vuur, zonder olie.
-
Meng de pesto, de mayonaise en de afgekoelde pasta met het citroensap en de zwarte peper.
-
Serveer in een kom, bestrooi het geheel met Parmezaanse kaas en garneer met geroosterde pijnboompitten.
-
Buon appetite!
SUGGESTIES