Krokante visburger met Hellmann's wasabisaus

Krokante visburger met wasabisaus en Hellmann's

PREP TIME

8 mins 

COOKING TIME

10 mins 

SERVES

3  PEOPLE
Deze krokante visburger met Hellmann's wasabisaus is gemaakt van witvis en heeft een vleugje citroen in een krokant jasje. De wasabi saus zorgt voor pit!

Ingrediënten

  • 350 g visfilets (zoals pangafilet)
  • 2 lente-uitjes
  • 1 el verse peterselie
  • 1/2 citroen
  • 4 el paneermeel
  • 2 el bloem
  • 1 ei
  • 3 el panko paneermeel
  • zout en peper
  • 50 g Hellmann's Real
  • 1 el wasabipasta
  • 3 afgebakken kaiserbroodjes
  • 6 blaadjes romaine sla
  • 1 rode ui
  • plakjes komkommer

METHODE

  1. Snijd de vis in grove stukken en hak dit in een keukenmachine (of het bakje van de staafmixer) samen met de lente ui, peterselie, citroensap, paneermeel en zout en peper fijn. Kneed 3 burgers van de gehakte vis.

  2. Verdeel de bloem, ei en het panko paneermeel over 3 diepe borden en roer het ei los. Haal de vis eerst door de bloem, daarna door het ei en vervolgens door de panko zodat een mooi laagje ontstaat.

  3. Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de visburgers hierin op middelhoog vuur aan beide kanten krokant.

  4. Meng de Hellmann's Real met de wasabipasta.

  5. Beleg de afgebakken kaiserbollen met sla, een visburger, wasabisaus, komkommer en rode ui. Serveer de krokante visburgers met een partje citroen.