Hamburger met spek, tomaat, kaas en Hellmann's

 

Broodje hamburger met spek, tomaten, ui en avocado

Overheerlijke hamburger van rundergehakt met spek, tomaten, rode ui, avocado en natuurlijk Hellmann's mayonaise. Vervang de bacon eens voor een schijfje ananas en maak een heerlijke Hawaïburger.
  • 4 Mensen

    Porties

  • 15 Minuten

    Voorbereidingstijd

  • 10 Minuten

    Kooktijd

  • 30 Minuten

    Klaar in


  • 400 g mager rundergehakt
  • 1 avocado
  • 1/2 limoen
  • 2 el Hellmann's Real
  • 30 gram magere spek (in 4 plakjes)
  • 1 rode ui, in ringen
  • 4 hamburgerbroodjes
  • 2 tomaten, in plakken

  1. Doe het rundergehakt in een middelgrote kom en breng het op smaak met peper en zout. Verdeel daarna het gehakt in 4 gelijke gehaktballen en breng deze in de vorm van een hamburger met je handpalmen.

  2. Halveer de avocado, verwijder de pit, schep het vruchtvlees eruit, snijd het in blokjes van gelijke grootte en doe ze in een klein bakje.

  3. Pers de limoen uit. Voeg het sap van de limoen en de Hellmann's Mayonaise aan de avocado toe en breng het op smaak met peper.

  4. Verwarm een grill pan en bak de burgers 3 tot 4 minuten aan elke kant. Leg de hamburgers vervolgens op een bord en dek af met aluminiumfolie. Bak de spek en de rode ui gedurende 1 minuut.

  5. Leg de hamburgers op de hamburgerbroodjes en bestrijk met de avocadomix. Verdeel het spek en de tomaat erover en is je burger klaar om te serveren.