Skip to content
New 100% Recycled Bottles

The plastic problem

Bij Hellmann’s vinden we het belangrijk dat onze producten vers en lekker zijn, maar ook dat we weten waar ze vandaan komen.

Als bekend mayo merk wereldwijd, is het onze verantwoordelijkheid om niet alleen producten te maken die lekker smaken, maar ook bijdragen aan een betere wereld. Het is heel simpel: wij geloven in ‘Real taste, Less Waste’ en daarom stellen wij ons ten doel om het verpakkingsafval van onze producten te verminderen. Lees hieronder meer over het plasticprobleem, wat wij eraan doen en wat jij eraan kunt doen om erbij te helpen.

Het wereldwijde plasticprobleem is een fout die we moeten rechtzetten. Hoewel plastic vele grote kwaliteiten heeft, betekent de huidige manier van produceren dat veel producten alleen gemaakt worden van plastic voor eenmalig gebruik. Er is geen duidelijke richtlijn over hoe en waar het te verwijderen en de infrastructuur om dit materiaal weer in productie te nemen voor recycling in veel landen is niet aanwezig. Als onderdeel van een breder initiatief van Unilever maakt Hellmann's zijn verpakkingen geleidelijk aan recyclebaar, maar het probleem is wereldwijd veel groter dan één bedrijf, het probleem ligt bij plastic zelf.

De industrie heeft op het moment te maken met de volgende problemen op het gebied van recycling::

bd

Not all plastics

Of materialen gerecycled kunnen worden, hangt helemaal van de beschikbare technologie. Plastic materialen die op het moment gerecycled kunnen worden zijn doorzichtige PET (Hellmann's Flessen), PP en PE materialen. Flexibele gelamineerde materialen (doypacks en zakjes) zijn echter niet recyclebaar.

Products Canada

po

Pet Plastics

Iedere keer dat PET plastic wordt gerecycled, gaat het materiaal door een “downcycling” process, waardoor het steeds wat aan waarde verliest. Uiteindelijk kan het plastic niet meer hergebruikt worden.

dsd

Colored pet

Gekleurde PET flessen worden donker en ondoorzichtig wanneer ze worden gerecycled. Dit ziet er niet aantrekkelijk uit en is dus niet commercieel, waardoor de recycling-industrie ze vaak niet inzamelt.

bd

Reused Plastic

Als gevolg van het strakke beleid van de voedingsindustrie voor de inkoop van plastic kan de productie van gerecycled PET-materiaal arbeidsintensiever en het leveranciersaanbod kleiner worden, waardoor er minder van dit materiaal beschikbaar is en het duurder wordt.

Lees meer over wat wij aan het plasticprobleem doen.