Zomerse maaltijd salade kip

Zomerse maaltijd salade kip

PREP TIME

90 mins 

COOKING TIME

25 mins 

SERVES

6  PEOPLE
Zet je een frisse zomerse salade van zelfgebraden kip op tafel. Een lekker picknickgerecht of server hem als onderdeel van een buffet of tijdens een brunch.

Ingrediënten

  • 1 hele scharrelkip
  • 1 gehalveerde citroen
  • 2 takjes tijm
  • 1 bol knoflook
  • 1 el olijfolie
  • 1/4 tl gemalen zwarte peper
  • 10 gehakte tijmblaadjes
  • sap van 2 citroenen
  • 2 gekneusde teentjes knoflook
  • 3 plakken spek
  • 3 el Hellmann's Real
  • 1 fijngehakte stengel bleekselderij
  • 1 el gehakte verse platte peterselie
  • 1 el gehakte munt
  • 12 cherrytomaatjes
  • 4 fijngehakte lente-uitjes
  • bladeren van 2 krop sla
  • 1 el geroosterde pijnboompitten

METHODE

  1. Verwarm je oven voor tot 200 °C (180 °C voor heteluchtovens, stand 6 voor gasovens).

  2. Plaats de kip in het midden van een grote braadslee en vul de holte van de kip met de 2 helften citroen, 2 takjes tijm en 2 helften knoflook.

  3. Wrijf de buitenkant van de kip in met olijfolie, gemalen zwarte peper en fijngesneden tijm. Pers de halve citroen en besprenkel de kip met de helft van het citroensap. Doe de kip vervolgens in de oven en braad deze voor 1 uur.

  4. Wanneer er een uur is verstreken bedruip je de kip met het sap uit de braadslee en voeg je de gekneusde knoflook en het spek aan de braadslee toe, naast de kip, zodat ze goed in het vet en de sappen van de kip kunnen sudderen.

  5. Doe de braadslee weer terug in de oven en braad de kip nog eens dertig minuten zodat hij goed gaar is.

  6. Neem nu de braadslee uit de oven, plaats de kip op een bord of snijplank en bedek deze met folie. Je kunt de kip zo voor maximaal een uur laten staan terwijl je de rest van de salade voorbereidt.

  7. Haal het spek uit de braadslee, snijd het in kleine stukken en zet het opzij met de gekneusde knoflook.

  8. Snijd de warme kip met mes en vork in grove stukken; groot genoeg om in je mond te stoppen.

  9. Meng Hellmann's Real mayonaise in een grote kom met de resterende citroensap.

  10. Voeg hier de selderij, peterselie, munt, cherrytomaten, lente-uitjes, de stukken kip, spek en de knoflook aan toe en meng het geheel goed.

  11. Met deze heerlijke maaltijd salade kip kun je het hele jaar door van een lekkere roast genieten.