Zoete aardappel met geitenkaas

Zoete aardappel

PREP TIME

40 mins 

COOKING TIME

10 mins 

SERVES

4  PEOPLE
Zoete aardappel gevuld met met geitenkaas en Hellmann's. Een oven-heerlijk recept om zoete aardappel te koken en bakken in de oven. Voeg ook eens blokjes ham toe aan de vulling. Ook erg lekker bij een barbecue.

Ingrediënten

  • 4 zoete aardappels
  • 2 el olijfolie
  • 4 el Hellmann's Real
  • 1 verse rode chilipeper
  • 1 klein bosje peterselie
  • 100 g zachte geitenkaas

METHODE

  1. Verwarm de oven voor tot 180 °C.

  2. Leg de zoete aardappels op een bakplaat en bestrijk ze met olijfolie. Zet de aardappels in de oven gedurende 40 minuten of tot de aardappelen zacht zijn.

  3. Doe vervolgens de Hellmann's, rode chilipeper, peterselie en de geitenkaas in een bakje en roer alles door. Probeer de geitenkaas niet te veel te breken.

  4. Haal de aardappels uit de oven zodra ze gaar zijn, en laat ze voor een paar minuten afkoelen. Snijd de aardappels vervolgens open in het midden en maak ze voorzichtig een beetje open. Verdeel de vulling over de aardappels. Serveer de zoete aardappel met geitenkaas.