Zeebaars met Aïoli en Salsa

 

Zeebaars met aioli en salsa

Met dit zeebaars met aioli en salsa recept zet je een delicaat en smaakvol visrecept op tafel. Zo’n stevige aioli past daar goed bij!
  • 4 Mensen

    Porties

  • 15 Minuten

    Voorbereidingstijd

  • 10 Minuten

    Kooktijd

  • 25 Minuten

    Klaar in


  • 4 zeebaarsfilets, schoongemaakt
  • 3 el olijfolie
  • peper
  • 1 venkelknol
  • 1 kleine rode ui, fijngesnipperd
  • 2 tomaten, gesneden
  • 1 rode chilipeper, fijngehakt
  • klein bosje verse peterselie, gehakt
  • 1 tl rode wijnazijn
  • 4 el Hellmann's Real
  • 1 tl Engelse mosterd
  • 1 teentje knoflook, geplet
  • 1 citroen

  1. Verwarm de oven voor tot 210 °C (200 °C bij heteluchtoven, stand 7 bij gasoven).

  2. Snijd de zeebaars met een scherp mes aan beide kanten 3 keer lichtjes in. Plaats de vissen in een ondiepe braadslee en sprenkel de olijfolie eroverheen. Breng op smaak met peper.

  3. Zet de zeebaars voor acht tot tien minuten in de oven.

  4. Terwijl je op de zeebaars wacht snijd je de venkel doormidden en rasp je deze zo fijn mogelijk. Je kunt hier een mandoline of een kaasrasp voor gebruiken.

  5. Doe de geraspte venkel in een middelgrote kom en voeg de rode ui, tomaat, chilipeper, peterselie, extra virgin olijfolie en rode wijnazijn toe. Breng op smaak met peper en meng het geheel.

  6. Om de perfecte aioli te maken neem je een kleine kom en meng je de mayonaise, knoflook en mosterd.

  7. Serveer de zeebaars met de venkelsla en een souffléschaaltje aioli.