Ga naar:

Zeebaars met aioli en salsa
Voedingswaarden bekijken
Serving Size: 4
- Amount per Serving
Title | Amount per Serving |
---|
-
4 Mensen
Porties
-
15 Minuten
Voorbereidingstijd
-
10 Minuten
Kooktijd
-
25 Minuten
Klaar in
Ingrediënten
- 4 zeebaarsfilets, schoongemaakt
- 3 el olijfolie
- peper
- 1 venkelknol
- 1 kleine rode ui, fijngesnipperd
- 2 tomaten, gesneden
- 1 rode chilipeper, fijngehakt
- klein bosje verse peterselie, gehakt
- 1 tl rode wijnazijn
- 4 el Hellmann's Real
- 1 tl Engelse mosterd
- 1 teentje knoflook, geplet
- 1 citroen
Stappen
-
Verwarm de oven voor tot 210 °C (200 °C bij heteluchtoven, stand 7 bij gasoven).
-
Snijd de zeebaars met een scherp mes aan beide kanten 3 keer lichtjes in. Plaats de vissen in een ondiepe braadslee en sprenkel de olijfolie eroverheen. Breng op smaak met peper.
-
Zet de zeebaars voor acht tot tien minuten in de oven.
-
Terwijl je op de zeebaars wacht snijd je de venkel doormidden en rasp je deze zo fijn mogelijk. Je kunt hier een mandoline of een kaasrasp voor gebruiken.
-
Doe de geraspte venkel in een middelgrote kom en voeg de rode ui, tomaat, chilipeper, peterselie, extra virgin olijfolie en rode wijnazijn toe. Breng op smaak met peper en meng het geheel.
-
Om de perfecte aioli te maken neem je een kleine kom en meng je de mayonaise, knoflook en mosterd.
-
Serveer de zeebaars met de venkelsla en een souffléschaaltje aioli.
Chef's Tip
MEER LUNCHIDEEËN DIE JE LEUK ZULT VINDEN
Ontdek ons assortiment heerlijke, snelle en gemakkelijke recepten!