Zalm broccoli quiche

Met deze zalm broccoli quiche zet je de koning aller quiches op tafel. Met heerlijke zalm, mozzarella en broccoli een koninklijke feestmaal!
  • 6 Mensen

    Porties

  • 15 Minuten

    Voorbereidingstijd

  • 30 Minuten

    Kooktijd

  • 45 Minuten

    Klaar in


  • 150 g in blokjes gesneden zalmfilet
  • 3 el Hellmann's Light
  • 125 g geblancheerde broccoliroosjes
  • 1 hartige taartbodem
  • 75 g geraspte mozzarella
  • 2 eieren
  • 150 ml halfvolle melk
  • 1 fijngehakte ui
  • 1 fijngehakt teentje knoflook
  • peper

  1. Verwarm de oven voor tot 190 °C (170 °C bij hete-lucht ovens en stand 5 bij gasovens).

  2. Vet een quichevorm in met olie en bedek de bodem en de randen met het hartige taartdeeg. Zorg dat de plakjes goed aansluiten. Prik met een vork gaatjes in de bodem.

  3. Verhit 2 eetlepels mayonaise in een pan op een laag vuur en voeg de ui, knoflook en broccoli toe. Bak vervolgens voor 5 minuten en blijf regelmatig roeren.

  4. Leg het broccoli-mengsel in de hartige taartbodem, voeg de zalmblokjes toe en bestrooi het geheel met kaas.

  5. Mix de eieren en de melk, breng het op smaak met peper en roer hier 1 eetlepel mayonaise doorheen voor een perfecte witte saus.

  6. Voeg dit mengsel tot slot bij de andere ingrediënten in de bodem. Plaats het gerecht in de oven en bak voor 20-30 minuten – of tot je ziet dat het gaar is.

  7. Serveer het gerecht en ontvang alle lof voor het maken van dit royale gerecht.