Vietnamese burger

 

Vietnamese burger van 'Simone's Kitchen'

Hamburger van kipdijvlees met aziatische smaken, afgemaakt met een combinatie van Hellmann’s en sweet chili saus met een drupje vissaus
  • 2 Mensen

    Porties

  • 5 Minuten

    Voorbereidingstijd

  • 15 Minuten

    Kooktijd

  • 20 Minuten

    Klaar in


  • 300 g kippendijfilet zonder vel
  • 1 el vissaus
  • 2 teentjes knoflook
  • 0.25 stengel vers citroengras, geraspt
  • 1 rode peper, zaadjes verwijderd en grof gehakt
  • 1 el sesamzaadjes + extra om in te rollen

Voor op de burger

  • sla
  • verse koriander
  • plakjes komkommer
  • verse groene jalapeno peper in plakjes gesneden zonder zaadjes

Saus

  • 3 el Hellmann's Real
  • 1 el sweet chili saus
  • 1 tl vissaus
  • 2 hamburgerbroodjes naar keuze

  1. Doe de kipfilet met de vissaus, knoflook, citroengras, rode peper, sesamzaadjes en koriander in een keukenmachine en maal fijn. Niet te fijn, maar ook niet te grof.

  2. Maak er twee forse hamburgers van en leg even in de koeling om te marineren en om iets steviger te worden.

  3. Rol de hamburgers daarna even losjes door nog wat extra sesamzaadjes en bak hem bruin en gaar in de koekenpan of op de BBQ.

  4. Maak de saus door de Hellmann's te mengen met de sweet chili saus en de vissaus en snijd je broodjes open.

  5. Doe eerst een eetlepel saus op elk broodje en leg hier wat sla op. Op de sla leg je de burger en top deze af met de komkommer, de jalapeno en de verse koriander. Hier bovenop weer een eetlepel saus.

  6. Dek af met het broodje en eet meteen op!