Skip to:
The Mighty Hamburger
PREP TIME
COOKING TIME
SERVES
Ingrediënten
- 400 gram onderrib, dikke lende, of borst 400 gram onderrib, dikke lende, of borst
- 1 courgette
- 2 tomaten
- 60 gram zongedroogde tomaten
- Halve bos basilicum
- 40 gram rucola
- 1 bol mozzarella
- 4 hamburgerbroordjes
- 4 augurken
- 2 stuks peperoncino (optioneel) (een halve peper per burger)
- 200g Hellmann's mayonaise
- Snufje peper
- Snufje zout
METHODE
-
Heb je een gehaktmolen in huis? Dan kun je de burger zelf malen. Zo niet, dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om de burgers kant-en-klaar in te slaan.
-
Snijd het vlees in stukken, zodat deze passen in de gehaktmolen. Gebruik een middelgrote gehakt plaat. Dit geeft namelijk een sappige burger met een bite. Maak je handen vochtig en vorm vier ballen a 100 gram per stuk en druk zachtjes plat tussen je handen. Voor het bakken van burgers gebruik je een scheut olie en een gietijzeren- koeken- of grillpan. Snijdt de courgette in dunne plakjes en bak deze op een hete grillpan.
-
Je kunt vast aan de slag met de saus: Deze maak je met zongedroogde tomaatjes, basilicum, rucola en natuurlijk Hellmann’s om het af te maken! Doe de ingrediënten in een mixer of staafmachine, en pureer tot een gladde saus, zodat je een soepele saus krijgt die je zo over je burger kunt smeren.
-
Het vlees is na 4 tot 6 minuten klaar, afhankelijk van hoe doorbakken je de burger wilt hebben. Hoe dikker de burger, hoe langer ‘ie moet bakken. Als het bijna zo ver is leg je de hamburgerbroodjes op de grillpan. Het vlees breng je op smaak met peper en zout, waarna je de burgers nog heel even bakt. Snijd de mozzarella in plakjes, en leg deze op de burger terwijl ze nog in de pan liggen.
-
Daarna kun je gaan bouwen; je begint natuurlijk met het broodje, hierna volgt de tomaat, de hamburger met mozzarella, de courgette, een stukje augurk. Vervolgens smeer je het geheel in met je eigen Hellmann’s saus! Tot slot een beetje rucola en dan is ‘ie af. Als je wilt kun je hier een Peperoncino peper toevoegen.
SUGGESTIES