Crunchy Chicken Burger

PREP TIME

15 mins 

COOKING TIME

10 mins 

SERVES

2  PEOPLE
Deze crunchy chicken burger is gemaakt met heerlijke knapperige kipfilet. De malse kipfilet wordt krokant dankzij het laagje cornflakes en paneermeel.

Ingrediënten

  • 2 kipfilets à 125 g
  • zout (optioneel)
  • peper
  • 2 eieren
  • 1 limoen
  • 100 g cornflakes
  • Romeinse sla
  • 100 g paneermeel
  • 30 g margarine of olie
  • 2 el Hellmann's Real
  • 2 bagels

METHODE

  1. Halveer de kipfilet en breng deze op smaak met peper en eventueel zout. Klop de eieren los in een diep bord los. Rasp de schil van de schoongeboende limoen en pers de vrucht uit.

  2. Maak de cornflakes fijn en strooi ze in een diep bord. Strooi de paneermeel in een ander diep bord.

  3. Haal de kipfilet door het ei, de cornflakes en wentel ze hierna door het paneermeel.

  4. Bak de gepaneerde kip in de hete olie of margarine goudbruin op een matig vuur.

  5. Meng de Hellmann's met de geraspte limoenschil, limoensap en zout.

  6. Snijd het broodje open en bestrijk de twee helften van het broodje met Hellmann's, voeg wat sla toe en leg de kip op het broodje, klap de bagel dicht en je burger is klaar!