Rundergehakt burger op een ciabattabroodje

PREP TIME

10 mins 

COOKING TIME

5 mins 

SERVES

4  PEOPLE
Maak deze Italiaans getinte rundergehakt hamburger op een ciabattabroodje. Geserveerd op een bedje van rucola en paprika en met heerlijke basilicum-mayonaise.

Ingrediënten

  • 1 el tijm, fijgehakt
  • 1 el verse rozemarijn, fijngehakt
  • 500 g mager rundergehakt
  • 1 ei
  • 2 el paneermeel
  • 4 el Hellmann's Real
  • 2 el verse basilicum, in reepjes
  • 4 ciabattabroodjes
  • 70 g rucola
  • 1 paprika, in reepjes

METHODE

  1. Doe de tijm, de rozemarijn en het magere rundergehakt samen in een kom, voeg vervolgens het ei, het paneermeel en peper en zout naar smaak toe en meng alles goed door elkaar. Vorm er 4 gelijke hamburgers van.

  2. Verwarm een grillpan op hoog vuur en grill de hamburgers aan beide kanten ca. 4 minuten.

  3. Doe de Hellmann's mayonaise in een kom en meng met de basilicum. Snijd de ciabattabroodjes open en rooster ze kort in de grillpan of een broodrooster.

  4. Beleg de onderste helft van de ciabatta met rucola en reepjes paprika. Leg vervolgens de hamburgers erop en schep er de basilicum mayonaise op.