Rodekool Appelsalade

Rodekool Appelsalade

PREP TIME

10 mins 

COOKING TIME

10 mins 

SERVES

4  PEOPLE
Zo’n rodekool appelsalade is zowel voor het oog als de smaakpapillen een traktatie. Maak hem als bijgerecht of voor bij de barbecue en iedereen smult ervan.

Ingrediënten

  • 2 appels
  • 1 citroen
  • 400 g rode kool
  • 1/2 rode ui
  • 1/2 bosje verse peterselie
  • 4 el Hellmann's Real
  • 2 el magere yoghurt
  • peper

METHODE

  1. Snijd de appels in stukken en pers de citroen uit. Mix de appels met het citroensap.

  2. Snijd de rode kool in dunne reepjes en de rode ui in halve ringen. Snijd de peterselie fijn.

  3. Meng de kool, de appels, de ui en de peterselie in een grote schaal. Voeg mayonaise en de yoghurt toe en eventueel wat peper naar smaak.