Rodekool Appelsalade

 

Rodekool Appelsalade

Zo’n rodekool appelsalade is zowel voor het oog als de smaakpapillen een traktatie. Maak hem als bijgerecht of voor bij de barbecue en iedereen smult ervan.
  • 4 Mensen

    Porties

  • 10 Minuten

    Voorbereidingstijd

  • 10 Minuten

    Kooktijd

  • 10 Minuten

    Klaar in


  • 2 appels
  • 1 citroen
  • 400 g rode kool
  • 1/2 rode ui
  • 1/2 bosje verse peterselie
  • 4 el Hellmann's Real
  • 2 el magere yoghurt
  • peper

  1. Snijd de appels in stukken en pers de citroen uit. Mix de appels met het citroensap.

  2. Snijd de rode kool in dunne reepjes en de rode ui in halve ringen. Snijd de peterselie fijn.

  3. Meng de kool, de appels, de ui en de peterselie in een grote schaal. Voeg mayonaise en de yoghurt toe en eventueel wat peper naar smaak.