Ga naar:

Real American Burger
Voedingswaarden bekijken
Serving Size: 4
- Amount per Serving
Title | Amount per Serving |
---|
-
4 Mensen
Porties
-
10 Minuten
Voorbereidingstijd
-
15 Minuten
Kooktijd
-
25 Minuten
Klaar in
Ingrediënten
- 500 g rundergehakt
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl komijnpoeder
- 1 rode chilipeper
- zeezout
- 1 teen knoflook
- 1 ei
- 5 el paneermeel
- 1 kropje little gem sla
- 1 vleestomaat
- 1 grote ui
- 1 el olijfolie
- 8 plakjes bacon
- 4 plakjes cheddar kaas
- 4 harde broodjes
- 4 tl Calvé Ketchup
- 4 tl Hellmann's Real
- 4 plakjes augurk
Stappen
-
Meng het gehakt met de paprikapoeder, de komijn en flink wat chilipeper en een snufje zeezout. Pers de teen knoflook uit boven het gehakt. Voeg het ei en het paneermeel toe en meng het gehakt door elkaar. Is het nog te nat, voeg dan wat extra paneermeel toe.
-
Maak er 4 gelijke ballen van en druk deze plat tot mooie gelijke burgers. Gebruik eventueel een hamburgerpers. Laat ze even opstijven in de koelkast.
-
Was de little gem en trek de blaadjes los, leg ze apart. Snijd de vleestomaat in dunne plakken.
-
Snijd de ui in ringen en bak deze langzaam aan in wat olijfolie. Bak de bacon rondom crispy in een droge koekenpan. Je hebt extra geen vet nodig. Leg de uien aan de kant en leg de burgers erbij in de pan. Bak ze rondom bruin.
-
Leg vlak voor het einde 4 plakjes cheddar kaas op de burgers, zodat de kaas kan smelten.
-
Snijd de broodjes open. Begin met 2 blaadjes sla. Leg daarop 1 of 2 plakjes vleestomaat. Daar bovenop leg je de crispy bacon. Leg de hamburger met de gesmolten cheddarkaas erop. Verdeel de langzaam gegaarde uien over de burger.
-
Maak het af met de ketchup en de Hellmann’s. Garneer de Real American Burger tenslotte met een paar plakjes zoetzure augurk.
Chef's Tip
MEER LUNCHIDEEËN DIE JE LEUK ZULT VINDEN
Ontdek ons assortiment heerlijke, snelle en gemakkelijke recepten!