SUGGESTIES

PREP TIME
COOKING TIME
SERVES
Ingrediënten
- 500 g rundergehakt
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl komijnpoeder
- 1 rode chilipeper
- zeezout
- 1 teen knoflook
- 1 ei
- 5 el paneermeel
- 1 kropje little gem sla
- 1 vleestomaat
- 1 grote ui
- 1 el olijfolie
- 8 plakjes bacon
- 4 plakjes cheddar kaas
- 4 harde broodjes
- 4 tl Calvé Ketchup
- 4 tl Hellmann's Real
- 4 plakjes augurk
METHODE
-
Meng het gehakt met de paprikapoeder, de komijn en flink wat chilipeper en een snufje zeezout. Pers de teen knoflook uit boven het gehakt. Voeg het ei en het paneermeel toe en meng het gehakt door elkaar. Is het nog te nat, voeg dan wat extra paneermeel toe.
-
Maak er 4 gelijke ballen van en druk deze plat tot mooie gelijke burgers. Gebruik eventueel een hamburgerpers. Laat ze even opstijven in de koelkast.
-
Was de little gem en trek de blaadjes los, leg ze apart. Snijd de vleestomaat in dunne plakken.
-
Snijd de ui in ringen en bak deze langzaam aan in wat olijfolie. Bak de bacon rondom crispy in een droge koekenpan. Je hebt extra geen vet nodig. Leg de uien aan de kant en leg de burgers erbij in de pan. Bak ze rondom bruin.
-
Leg vlak voor het einde 4 plakjes cheddar kaas op de burgers, zodat de kaas kan smelten.
-
Snijd de broodjes open. Begin met 2 blaadjes sla. Leg daarop 1 of 2 plakjes vleestomaat. Daar bovenop leg je de crispy bacon. Leg de hamburger met de gesmolten cheddarkaas erop. Verdeel de langzaam gegaarde uien over de burger.
-
Maak het af met de ketchup en de Hellmann’s. Garneer de Real American Burger tenslotte met een paar plakjes zoetzure augurk.