Skip to:
Pulled Pork
PREP TIME
COOKING TIME
SERVES
Ingrediënten
- 100 g zout
- 30 g suiker
- 400 g buikspek
- 1 l water
- 500 ml witte wijn
- 3 el Hellmann's Real
METHODE
-
Meng het zout en suiker door 500 ml water tot het goed is opgelost. Snijd het zwoerd in een ruitpatroon in. Leg het vlees erin en laat het een nacht rusten.
-
Verwarm de oven voor tot 160 °C. Haal het vlees eruit, dep het droog met een theedoek en doe het in een ovenschaal met de witte wijn en 500 ml water.
-
Bedek de schaal met aluminiumfolie en schuif het vlees in de oven totdat het vlees lekker zacht geworden is. Haal de schaal uit de oven en plaats er zolang de Pulled Pork nog warm is er een plat gewicht op. Zet de schaal wanneer deze afgekoeld is voor nog eens 12 uur in de koelkast.
-
Haal de Pulled Pork uit de koelkast en snijd er repen van (ongeveer 5 x 5 x 20 cm).
-
Verhit de Pulled Pork repen in een hete oven zodat alle kanten goudbruin kleuren. Serveer op een broodje met een portie groenten en Hellmann’s Real mayonaise.
SUGGESTIES