Pitaburger van Lekker Eten Met Linda

Pita Burger

PREP TIME

15 mins 

COOKING TIME

20 mins 

SERVES

4  PEOPLE
Hamburger op een pitabroodje met Hellmann's, gegrilde groenten, courgette, aubergine, lamsgehakt en gehakt

Ingrediënten

  • 250 g lamsgehakt
  • 250 g rundergehakt
  • 1 grote rode ui
  • 1 tl oregano
  • 1 tl komijn
  • 1 tl tijm
  • 1/4 tl chilipoeder
  • snuf versgemalen zwarte peper
  • 1 ei
  • 15 g paneermeel
  • 4 grote pitabroodjes
  • 1 kleine courgette
  • 1 kleine aubergine
  • 4 flinke el Hellmann's Real
  • 1 teen knoflook
  • 4 blaadjes sla naar keuze
  • Extra nodig: bakpapier of vetvrij papier

METHODE

  1. Meng de 2 soorten gehakt door elkaar. Snijd de ui doormidden, leg de ene helft weg en snijd de andere helft fijn. Mix de kruiden voor de hamburger (oregano, tijm, komijn, chilipoeder, zwarte peper en zout) met het ei, de fijngesneden ui en paneermeel. Voeg het gehakt toe en kneed door elkaar. Zet bij voorkeur een half uurtje in de koelkast om smaken te laten intrekken.

  2. Ondertussen heb je de tijd om de groente te grillen. Verwarm een grillpan en snijd ondertussen de courgette en aubergine in plakken. Vet de pan in met een beetje olijfolie en grill de groente in delen goudbruin in de pan.

  3. Verwarm de pita broodjes volgens de gebruiksaanwijzing.

  4. Haal het gehakt uit de koelkast. Een tip hierbij: met vochtige handen draai je makkelijker ballen. Maak je handen nat en verdeel het gehakt in vieren. Maak eerst ballen en druk vervolgens plat tot een hamburger. Bak of grill de hamburgers in 6 – 8 minuten om en om.

  5. Snijd de andere helft van de ui in ringen. Snijd het teentje knoflook heel fijn en meng met Hellmann’s.

  6. Snijd een pita aan één zijde open. Besmeer een pita broodje met een flinke lik Hellmann’s. Leg er sla op en gegrilde aubergine, daarna de hamburger en sluit af met plakken courgette en rode ui. Wikkel in vetvrij papier en geniet ervan.