Pikante zoete aardappel uit de oven

 

Pikante zoete aardappel uit de oven

Voor deze pikante zoete aardappel uit de oven peppen we de exotische neef van de bescheiden aardappel op met paprikapoeder, knoflook, tijm en rozemarijn.!
  • 2 Mensen

    Porties

  • 15 Minuten

    Voorbereidingstijd

  • 45 Minuten

    Kooktijd

  • 60 Minuten

    Klaar in


  • 500 g ongeschilde gewassen en gesneden zoete aardappelen
  • 50 ml olijfolie
  • 1 bol knoflook
  • 1 tl pittige paprikapoeder
  • tijm
  • rozemarijn
  • zout
  • 2 el Hellmann's Real

  1. Verwarm de oven voor tot 200 °C.

  2. We beginnen met het maken van de kruidige olie. Neem een kleine kom, meng de paprikapoeder en olijfolie en haal hier vervolgens de aardappelpartjes met schil goed doorheen. Doe de aardappel en de olie dan bij elkaar in een ovenschotel.

  3. Strooi de tijm en rozemarijn eroverheen, breek dan met je handen de knoflookbol ruwweg in stukken boven de schotel, zodat de knoflooktenen verspreid over de aardappels terecht komen.

  4. Tot slot breng je het geheel op smaak met zeezout en doe je het 45 minuten in de oven – of tot de aardappelpartjes goud en knapperig zijn. Serveer de aardappelpartjes met Hellmann's Real mayonaise.

  5. Mayo en paprika – altijd een topcombinatie.