Pastasalade met gegrilde groenten

 

Pastasalade met gegrilde groenten

Met dit eenvoudige recept voor pastasalade met geroosterde groenten zet je een lekkere salade op tafel. Eet hem koud, lauwwarm of warm, het kan allemaal!
  • 4 Mensen

    Porties

  • 5 Minuten

    Voorbereidingstijd

  • 25 Minuten

    Kooktijd

  • 15 Minuten

    Klaar in


  • 225 g fusilli
  • 2 el Hellmann's Real
  • 2 courgettes
  • 1 rode peper
  • 1 gele peper
  • 1 rode ui
  • 50 g groene olijven
  • 15 g verse basilicum
  • 2 el olijfolie
  • 2 el balsamicoazijn

  1. Verwarm de oven voor tot 200 °C (180 °C bij heteluchtoven, stand 6 bij gasoven).

  2. Snijd de courgettes, pepers, ui en olijven en doe ze met 1 eetlepel olijfolie in een braadslee.

  3. Braad de groenten voor 25 minuten of tot ze gaar zijn. Roer de groenten halverwege.

  4. Kook intussen de pasta volgens de verpakkingsinstructies (voor fusilli ongeveer elf tot twaalf minuten) en giet de pasta af in een vergiet.

  5. Meng de groenten met de mayonaise, verse basilicum, balsamico azijn en fusilli in een grote kom.

  6. Je kunt de pasta gelijk opdienen. Of later koud eten natuurlijk; dek de pasta dan even af en bewaar hem gekoeld totdat je hem meeneemt – als je gaat picknicken, hoelahoepen of frisbeeën in het park.