Mini kibe

Deze kleine gehaktballetjes zijn afkomstig uit het Midden-Oosten en zijn hartige snacks van vlees en tarwe. Lekker met mayo of ketchup.
  • 50 Mensen

    Porties

  • 20 Minuten

    Voorbereidingstijd

  • 10 Minuten

    Kooktijd

  • 20 Minuten

    Klaar in


  • 300 g tarly
  • 300 ml water
  • 500 g rundergehakt
  • 150 g kleine ui, fijngesnipperd
  • 20 g fijngehakte munt
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • zout
  • zwarte peper
  • 4 el Hellmann's Real
  • 4 el ketchup

  1. Was de tarly in stromend water. Doe de tarly dan in een bak en giet het mineraalwater erbij. Laat het rusten tot de tarly al het water heeft geabsorbeerd.

  2. Meng alle ingrediënten in een kom. Kneed de mix goed met je handen. Vorm er kibe van met je handen en bak ze gaar in hete olie.

  3. Serveer met Hellmann's Real mayonaise en Ketchup.