Mini kibe

PREP TIME

10 mins 

COOKING TIME

20 mins 

SERVES

50  PEOPLE
Deze kleine gehaktballetjes zijn afkomstig uit het Midden-Oosten en zijn hartige snacks van vlees en tarwe. Lekker met mayo of ketchup.

Ingrediënten

  • 300 g tarly
  • 300 ml water
  • 500 g rundergehakt
  • 150 g kleine ui, fijngesnipperd
  • 20 g fijngehakte munt
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • zout
  • zwarte peper
  • 4 el Hellmann's Real
  • 4 el ketchup

METHODE

  1. Was de tarly in stromend water. Doe de tarly dan in een bak en giet het mineraalwater erbij. Laat het rusten tot de tarly al het water heeft geabsorbeerd.

  2. Meng alle ingrediënten in een kom. Kneed de mix goed met je handen. Vorm er kibe van met je handen en bak ze gaar in hete olie.

  3. Serveer met Hellmann's Real mayonaise en Ketchup.