Skip to:
Mini kibe
PREP TIME
10 mins
COOKING TIME
20 mins
SERVES
50 PEOPLE
Deze kleine gehaktballetjes zijn afkomstig uit het Midden-Oosten en zijn hartige snacks van vlees en tarwe. Lekker met mayo of ketchup.
Ingrediënten
- 300 g tarly
- 300 ml water
- 500 g rundergehakt
- 150 g kleine ui, fijngesnipperd
- 20 g fijngehakte munt
- 2 teentjes knoflook, geperst
- zout
- zwarte peper
- 4 el Hellmann's Real
- 4 el ketchup
METHODE
-
Was de tarly in stromend water. Doe de tarly dan in een bak en giet het mineraalwater erbij. Laat het rusten tot de tarly al het water heeft geabsorbeerd.
-
Meng alle ingrediënten in een kom. Kneed de mix goed met je handen. Vorm er kibe van met je handen en bak ze gaar in hete olie.
-
Serveer met Hellmann's Real mayonaise en Ketchup.
SUGGESTIES