Kipburger met whisky cocktailsaus

Kipburger met whisky cocktailsaus

PREP TIME

12 mins 

COOKING TIME

8 mins 

SERVES

4  PEOPLE
Bijzondere hamburger met kipfilet. Op een volkoren broodje met zelfgemaakte whisky cocktailsaus van echte whisky en natuurlijk Hellmann's mayonaise.

Ingrediënten

  • 50 ml slagroom
  • 6 el Hellmann's Real
  • 2 el tomatenketchup
  • 1 el citroensap
  • 1 el whisky
  • 2 el vloeibare margarine
  • 4 stukjes kipfilet
  • 4 volkoren broodjes
  • 100 gram sla
  • 40 gram belegen kaas (in 4 plakjes)
  • 1 ui, in ringen

METHODE

  1. Maak eerst de whisky cocktailsaus klaar. Schenk de slagroom in een kom en klop hem stijf. Doe in een andere kom de Hellmann's mayonaise en roer hier de ketchup, het citroensap en whisky door. Spatel als laatste de slagroom erdoor.

  2. Verwarm een koekenpan, voeg de margarine toe en bak de kipfilet in circa 12 minuten rondom goudbruin en gaar. Snijd eventueel dikke kipfilets overlangs een keer door.

  3. Snij de broodjes door midden en rooster ze in de broodrooster of op de grill. Verdeel de zelfgemaakte whisky cocktailsaus over de broodjes. Leg de sla, kipfilet, kaas en de uienringen op het broodje en serveer.