Kipburger met whisky cocktailsaus

 

Kipburger met whisky cocktailsaus

Bijzondere hamburger met kipfilet. Op een volkoren broodje met zelfgemaakte whisky cocktailsaus van echte whisky en natuurlijk Hellmann's mayonaise.
  • 4 Mensen

    Porties

  • 8 Minuten

    Voorbereidingstijd

  • 12 Minuten

    Kooktijd

  • 20 Minuten

    Klaar in


  • 50 ml slagroom
  • 6 el Hellmann's Real
  • 2 el tomatenketchup
  • 1 el citroensap
  • 1 el whisky
  • 2 el vloeibare margarine
  • 4 stukjes kipfilet
  • 4 volkoren broodjes
  • 100 gram sla
  • 40 gram belegen kaas (in 4 plakjes)
  • 1 ui, in ringen

  1. Maak eerst de whisky cocktailsaus klaar. Schenk de slagroom in een kom en klop hem stijf. Doe in een andere kom de Hellmann's mayonaise en roer hier de ketchup, het citroensap en whisky door. Spatel als laatste de slagroom erdoor.

  2. Verwarm een koekenpan, voeg de margarine toe en bak de kipfilet in circa 12 minuten rondom goudbruin en gaar. Snijd eventueel dikke kipfilets overlangs een keer door.

  3. Snij de broodjes door midden en rooster ze in de broodrooster of op de grill. Verdeel de zelfgemaakte whisky cocktailsaus over de broodjes. Leg de sla, kipfilet, kaas en de uienringen op het broodje en serveer.