Ga naar:

Kipburger met whisky cocktailsaus
Voedingswaarden bekijken
Serving Size: 4
- Amount per Serving
Title | Amount per Serving |
---|
-
4 Mensen
Porties
-
8 Minuten
Voorbereidingstijd
-
12 Minuten
Kooktijd
-
20 Minuten
Klaar in
Ingrediënten
- 50 ml slagroom
- 6 el Hellmann's Real
- 2 el tomatenketchup
- 1 el citroensap
- 1 el whisky
- 2 el vloeibare margarine
- 4 stukjes kipfilet
- 4 volkoren broodjes
- 100 gram sla
- 40 gram belegen kaas (in 4 plakjes)
- 1 ui, in ringen
Stappen
-
Maak eerst de whisky cocktailsaus klaar. Schenk de slagroom in een kom en klop hem stijf. Doe in een andere kom de Hellmann's mayonaise en roer hier de ketchup, het citroensap en whisky door. Spatel als laatste de slagroom erdoor.
-
Verwarm een koekenpan, voeg de margarine toe en bak de kipfilet in circa 12 minuten rondom goudbruin en gaar. Snijd eventueel dikke kipfilets overlangs een keer door.
-
Snij de broodjes door midden en rooster ze in de broodrooster of op de grill. Verdeel de zelfgemaakte whisky cocktailsaus over de broodjes. Leg de sla, kipfilet, kaas en de uienringen op het broodje en serveer.
Chef's Tip
MEER LUNCHIDEEËN DIE JE LEUK ZULT VINDEN
Ontdek ons assortiment heerlijke, snelle en gemakkelijke recepten!