Jouw Perfecte Rozemarijn Frietjes

 

Jouw Perfecte Rozemarijn Frietjes

Dit worden jouw perfecte rozemarijn frietjes! Met dit recept maak je heerlijke verse knapperige home made frieten met rozemarijn voor een unieke smaak.
  • 2 Mensen

    Porties

  • 10 Minuten

    Voorbereidingstijd

  • 10 Minuten

    Kooktijd

  • 20 Minuten

    Klaar in


  • 4 grote aardappelen
  • 1 kopje water
  • 400 ml plantaardige olie
  • 1 bosje fijn gehakte rozemarijn
  • zout
  • 4 el Hellmann's Real

  1. Schil de aardappelen of was de aardappelen met schil, snijd ze in grof gesneden reepjes. Doe de aardappelen in een kom met water gedurende ongeveer 30 minuten, dit zodat het zetmeel eruit kan trekken.

  2. Haal de aardappelen uit het water en droog ze in een doek. Verhit de olie in een frituurpan tot ongeveer 170 °C.

  3. Laat een portie frietjes in de hele olie zakken. Zodra de frietjes aan de oppervlakte drijven en goudbruin worden zijn ze klaar. Haal ze eruit en bestrooi ze met zout en de fijngehakte rozemarijn.

  4. Doe de Hellmann’s bij je rozemarijn friet en maak je friet nóg lekkerder! Eet smakelijk!