Skip to:
Jouw Perfecte Burger Broodje
PREP TIME
COOKING TIME
SERVES
Ingrediënten
- 500 g tarwebloem
- 1 tl zout
- 25 g verse gist
- +/- 225 ml melk
- 25 g suiker
- 15 g margarine, gesmolten of 1 el olie
- 2 el sesamzaad of andere topping naar keuze
METHODE
-
Zeef de bloem met het zout, dit zorgt ervoor de broodjes lekker 'fluffy' zullen zijn.
-
Maak een kuiltje in midden van de bloem, verkruimel de gist erboven en voeg de lauwe melk, de suiker of margarine of olie toe.
-
Kneed het deeg op een bebloemde ondergrond, dit voorkomt dat het deeg blijft plakken. Doe het deeg in een kom en dek het af met een handdoek, laat het deeg rusten op een warme plaats voor circa een uur.
-
Als het deeg genoeg is gerezen, haal je het deeg uit de kom en kneed je het met je handen. Vorm zes tot acht gelijke broodjes en leg ze op een met bakpapier bekleed bakblik.
-
Sprenkel er water overeen en strooi er wat sesamzaad of een andere topping naar keuze over.
-
Laat de broodjes voor ongeveer 30 minuten staan, hierna moeten de broodjes in grootte zijn verdubbeld.
-
Besprenkel de broodjes met wat melk en bak de broodjes op 180 °C in een voorverwarmde oven. De baktijd ligt tussen de 25 en 35 minuten.
SUGGESTIES