Skip to:
Gorgonzola burger
PREP TIME
COOKING TIME
SERVES
Ingrediënten
- 2 rode uien
- scheutje olijfolie
- 2 el bruine basterdsuiker
- scheut balsamico azijn
- 1 takje rozemarijn
- 300 g rundergehakt
- 1 ei
- 2 el paneermeel
- 4 el Hellmann's Real
- 1 avocado
- 50 g Gorgonzola
- 1/2 citroen
- 1/4 sla
- 4 sneetjes donkere zuurdesembrood
- 1/4 komkommer
METHODE
-
Snijd de rode uien in ringen. Verhit een pannetje, giet een scheutje olijfolie erin en fruit hierin op medium vuur de rode ui met een snuf zeezout voor 2 minuten. Schep de bruine basterdsuiker, balsamico azijn en rozemarijn erdoor en laat kort pruttelen. Draai daarna het vuur helemaal terug en laat nog 15 minuten zachtjes pruttelen. Daarna giet je de uienringen in een vergiet en daarin laat je het uitlekken en afkoelen.
-
Doe het gehakt in een kom. Klop het ei los met een vork en voeg samen met de paneermeel, peper en zout toe aan het gehakt. Meng dit goed door elkaar met je handen en rol er ballen van die je daarna platdrukt met je handen tot een hamburger.
-
Doe de Hellmann’s, avocado en 25 gram van de gorgonzola in een hoge maatbeker of keukenmachine. Maal dit fijn met een staafmixer tot een gladde en licht dikkige saus. Proef en voeg naar smaak extra gorgonzola, citroensap en gemalen zwarte peper toe.
-
Bak de hamburgers in een gewone of grillpan. Ik doe dat het liefst in boter. Ze hebben ongeveer 3-5 minuten per kant nodig (afhankelijk van hoe dik je ze hebt gemaakt) met als gevolg dat ze aan de buitenkant goudbruin gegrild zijn en aan de binnenkant nog mooi rosé. In de tussentijd grill je de plakken brood aan een zijde even kort in een grillpan of onder de grill.
-
De sla leg je op je bord of op de onderste plak brood. Daarop komt een hamburger. Schep hier een flinke eetlepel van de gorgonzolasaus op en garneer met een royale hoeveelheid van de gekarameliseerde uien.
-
Serveer er ook nog wat zuur van komkommer bij. Dat brengt de burger helemaal in balans.
SUGGESTIES