Skip to:
Geroosterde kip met groenten
PREP TIME
COOKING TIME
SERVES
Ingrediënten
- 1 hele kip, schoongemaakt
- sap van 3 sinaasappelen
- sap van 1 citroen
- 100 ml honing
- 50 g verse gember, geschild geraspt
- 20 g currypoeder
- 200 g ui, geraspt
- 250 ml droge witte wijn
- zout
- zwarte peper
- 6 sjalotjes
- 3 wortelen, gehalveerd
- 1 venkelknol, in stukken
- 20 kleine aardappelen
- 4 verse Roma tomaten
- 1 bol knoflook, gehalveerd
- 3 jonge worteltjes
- 3 chioggia bieten
- 2 preien
METHODE
-
Meng alle ingrediënten in een kom, behalve de groenten en de kip zelf. Plaats de kip vervolgens in een braadslee, voeg de inhoud van de kom toe en wrijf de kip goed in met de ingrediëntenmix. Sluit de braadslee af met folie en laat het geheel 12 uur lang marineren.
-
Voeg daarna de groenten bij de kip in de braadslee, doe er olijfolie, zout en peper bij en plaats de braadslee, 60 minuten, afgedekt met aluminiumfolie in een voorverwarmde oven (170 °C).
-
Als de kip zacht is verwijder je het aluminiumfoliefolie en giet je de saus en groenten in een kom. Doe de braadslee met de kip terug in de oven (200 °C) en braad deze tot ze mooi goudbruin kleurt.
-
Snijd de kip in stukken en serveer met Hellmann's Real mayonaise voor die romige smaak.
SUGGESTIES