Skip to:
Fudgy brownies
PREP TIME
COOKING TIME
SERVES
Ingrediënten
- 140 g pure chocola
- 8 el Hellmann's Real
- 40 g bloem
- 25 g cacaopoeder
- 3 eieren
- 225 g witte basterdsuiker
- 55 g walnoot
- 1 tl vanille extract
- 1 afgestreken tl bakpoeder
METHODE
-
Verhit de oven voor tot 180 °C (160 °C bij hete-lucht oven, stand 4 bij gasoven). Vet een vierkant of rechthoekig bakblik van ± 23 centimeter doorsnee lichtjes in en bedek de bodem en randen zorgvuldig met bakpapier.
-
Zeef de bloem met het bakpoeder en de cacao. Plaats de chocolade in een hittebestendige kom boven een pan met heet water en laat zo de chocolade boven de waterdamp smelten, terwijl je af en toe roert (alternatief: doe de chocolade in een kom in de magnetron op medium vermogen en haal de kom er af en toe uit om te roeren totdat de chocolade gesmolten is).
-
Klop de eieren in een grote kom met suiker en vanille extract tot het geheel iets verdikt. Klop dan het gesmolten chocolademengsel erdoorheen.
-
Voeg het mengsel van bloem, bakpoeder en cacao toe en roer daarna ook de mayonaise en de fijngesneden walnoten erdoorheen. Giet het geheel in de bakvorm en plaats deze in de voorverwarmde oven voor ± 35-45 minuten. Laat het blik eerst goed afkoelen voordat je de brownies vierkant snijdt.
-
Daag je vrienden uit om het geheime ingrediënt te raden – tenminste, als je het op kunt brengen om een paar van deze lekkere brownies weg te geven…
SUGGESTIES