Skip to:
Courgette-kaasburgers
PREP TIME
COOKING TIME
SERVES
Ingrediënten
- 0.5 courgette
- 1 ei
- 100 g bloem
- 65 g mozzarella (ca. 1/2 bol)
- 1 handjevol geraspte parmezaanse kaas
- 1 teentje knoflook
- 1/2 rode ui
- 1 handjevol verse munt
- 4 broodjes
- 1 handjevol veldsla
- 4 el Hellmann's Real
- 6 el Griekse yoghurt
- citroensap
METHODE
-
Rasp de courgette fijn. Dit kan met de keukenmachine of met een handrasp.
-
Doe de rasp samen met het ei, de bloem, de twee kaassoorten, de knoflook, de ui, de munt en wat peper en zout in de keukenmachine. Mix tot een egale substantie. Het hoeft geen moes te worden, dus meng niet minutenlang door. Geen keukenmachine? Met je handen kun je het mengsel ook maken, maar zorg dan wel dat je de kaasjes, knoflook, munt en het uitje zeer fijn snijdt.
-
Vorm burgers van het mengsel. Is het nog te nat? Dat maakt niet uit, dan vorm je ze in de koekenpan een beetje bij. Dat natte gaat vanzelf weg in de pan.
-
Verwarm wat olie in een koekenpan met anti-aanbaklaag en bak de burgers aan twee kanten goudbruin op laag vuur, dit duurt ongeveer 7 minuten per kant.
-
Terwijl je burgers bakken meng je alle ingrediënten voor de saus.
-
Snijd de broodjes open, beleg met wat sla, leg hierop een burger en maak af met de Hellmann’s-yoghurtsaus. Smullen to the max, geniet van je makkelijke vegetarische hamburgers!
SUGGESTIES