SUGGESTIES

PREP TIME
COOKING TIME
SERVES
Ingrediënten
- 6 pancetta plakken
- 2 el honing
- 1 el gemalen koffie
- 1 tl verse koriander
- 1 tl verse oregano
- 2 tl kokossuiker
- 25 g chioggia biet
- 5 el kokosolie
- 400 g rundergehakt (biologisch)
- 2 Italiaanse bollen
- 8 el Hellmann's Real
- 30 g sla
- 2 tomaten
METHODE
-
Doe de pancetta in een kleine ovenschaal, besprenkel met honing of maple syrup en zet het 5 min onder de gril (200 °C), houd apart.
-
Maak de coffee rub (in een vijzel).
-
Zet de BBQ aan of de grillpan op. Snijd de biet in dunne plakjes en grill ze aan beide kanten met een beetje kokosolie.
-
Maak van het gehakt twee patties, schep er 1 eetlepel coffee rub op, smeer uit en leg apart.
-
Haal de bieten van de grill en leg de hamburgers met de rub naar beneden op de BBQ/grill.
-
Snijd de Italiaanse bollen doormidden en hol het deeg eruit (te veel deeg is overheersend). Besmeer beide kanten met Hellmann’s.
-
Draai na 3 minuten de hamburgers om en grill ze nog 2 minuten. Leg de hamburger op de onderste helft van de Italiaanse bol, top het af met sla, tomaat, bietjes, candied pancetta en nog wat Hellmann’s.