Coffee Rubber hamburger met Hellmann's

PREP TIME

15 mins 

COOKING TIME

10 mins 

SERVES

4  PEOPLE
Voor deze coffee rubbed hamburger maak je een coffee rub met kokossuiker en oregano in de hoofdrol. Getopt met zoete pancetta voor een bijzondere twist.

Ingrediënten

  • 6 pancetta plakken
  • 2 el honing
  • 1 el gemalen koffie
  • 1 tl verse koriander
  • 1 tl verse oregano
  • 2 tl kokossuiker
  • 25 g chioggia biet
  • 5 el kokosolie
  • 400 g rundergehakt (biologisch)
  • 2 Italiaanse bollen
  • 8 el Hellmann's Real
  • 30 g sla
  • 2 tomaten

METHODE

  1. Doe de pancetta in een kleine ovenschaal, besprenkel met honing of maple syrup en zet het 5 min onder de gril (200 °C), houd apart.

  2. Maak de coffee rub (in een vijzel).

  3. Zet de BBQ aan of de grillpan op. Snijd de biet in dunne plakjes en grill ze aan beide kanten met een beetje kokosolie.

  4. Maak van het gehakt twee patties, schep er 1 eetlepel coffee rub op, smeer uit en leg apart.

  5. Haal de bieten van de grill en leg de hamburgers met de rub naar beneden op de BBQ/grill.

  6. Snijd de Italiaanse bollen doormidden en hol het deeg eruit (te veel deeg is overheersend).
 Besmeer beide kanten met Hellmann’s.

  7. Draai na 3 minuten de hamburgers om en grill ze nog 2 minuten.
 Leg de hamburger op de onderste helft van de Italiaanse bol, top het af met sla, tomaat, bietjes, candied pancetta en nog wat Hellmann’s.