Chipotle kipburger met guacamole

Kipburger met Hellmann's

PREP TIME

15 mins 

COOKING TIME

10 mins 

SERVES

4  PEOPLE
Voor deze chipotle kipburger met guacamole houden we de guacamole lekker grof en serveren we de burger met kanpperige bacon en Hellmann’s mayo.

Ingrediënten

  • 500 g kippendijen
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 0.5 tl gemberpoeder
  • 1 tl zoet gerookte paprikapoeder
  • 2 chipotle pepers
  • 1 el bloem
  • 0.5 losgeklopt ei
  • 4 plakken bacon
  • 2 el panko paneermeel
  • 4 plakken cheddar kaas
  • 4 hamburgerbroodjes
  • 4 el Hellmann's Real
  • 30 g sla
  • 4 el guacamole
  • 20 g ingelegde groene pepers
  • 2 el Calvé Ketchup

METHODE

  1. Zet de oven aan om de bacon te grillen op de grilstand. Dit kun je natuurlijk ook in een pan doen, wat je zelf het makkelijkste vind. De broodjes kun je ook, of in de oven grillen, of in de koekenpan/grillpan.

  2. Doe de kippendijen in een keukenmachine en voeg hier de knoflook, de fijngesneden ui, het zout, de peper, gemberpoeder, paprikapoeder en de chipotle’s aan toe. Doe de knoflook door de knoflookpers om te voorkomen dat er te grote stukken knoflook in de burgers komen. Draai de machine tot je een grove puree hebt van de kip. Roer door het mengsel een eetlepel bloem en ongeveer een half ei.

  3. Bak een heel klein stukje (een ienie mini hamburgertje dus) van het kipmengsel om te proeven of het op smaak is. Zo niet dan voeg je nog peper of zout toe.

  4. Bak de bacon in de oven en gril de broodjes tegelijkertijd. Let wel even op want het kan ineens heel hard gaan. Laat de bacon uitlekken op keukenpapier.

  5. Vorm een burger van je kipmengsel. Dit is best een beetje lastig want het is wat slapjes en plakkerig. Leg het vervolgens in de klaarstaande panko en wentel de burger er door heen.

  6. Verhit een koekenpan met olie en een beetje boter en bak de kipburger hierin goudbruin en gaar. Ongeveer 3-4 minuten per kant. Leg op het laatst een plak cheddar erop en laat die even meesmelten.

  7. Neem vervolgens je geroosterde broodjes en smeer de onderkanten flink in met Hellmann’s. Leg hierop je sla en op de sla doe je een flinke laag guacamole. Leg je burger hierop en bedek met de pepertjes en de bacon. Eindig met een flinke kneep tomatenketchup en een flinke eetlepel Hellmann’s.