Chicken Burrito Burger

Chicken Burrito Burger

PREP TIME

10 mins 

COOKING TIME

10 mins 

SERVES

2  PEOPLE
Met deze chicken burrito burger maak je helemaal zelf de ultieme kipburger! Met spek, een romige saus, sla, tomaat en avocado. Smullen maar!

Ingrediënten

  • 2 scharrelkipfilets
  • 40 g burritokruiden
  • 4 handenvol cornflakes
  • 1 ei
  • 3 el bloem
  • 4 el vloeibare margarine
  • 1 tomaat
  • 0.5 avocado
  • 2 hamburgerbroodjes
  • 4 bladeren ijsbergsla
  • 4 el Hellmann's Real
  • 4 plakjes ontbijtspek

METHODE

  1. Bedek de kipfilets met huishoudfolie en sla ze plat met bijvoorbeeld een koekenpan. Knip of snijd de kipfilet in de juiste vorm (zie tips) en breng ze aan beide kanten op smaak met burritokruiden.
Stamp of knijp de cornflakes medium-fijn zodat je grove en fijnere stukjes cornflakes hebt. Breek het ei in een diep bord en verdeel de bloem en cornflakes ook over twee borden. Verwarm een koekenpan op het fornuis met daarin de vloeibare margarine.

  2. Wentel de kipfilets door de bloem en klop het overtollige bloem er af. Haal ze door het ei en vervolgens door de cornflakes. Zorg ervoor dat ze aan beide kanten royaal bedekt zijn met de flakes. Bak de kipfilets in het bakvet om en om aan op medium vuur tot ze gaar zijn. Bak in een andere, droge, koekenpan de plakjes spek aan beide kanten aan.

  3. Snijd de tomaat in plakjes. Haal de halve avocado uit de schil, prak het met een vork fijn in een kommetje en breng op smaak met peper en zout. 
Rooster de hamburgerbroodjes 5 minuutjes in de oven tot 180 ºC.

  4. Snijd de broodjes door en beleg ze als volgt: beleg het onderste broodje met ijsbergsla, verdeel een eetlepel Hellmann’s over de sla, leg de malse kipburgers er op, besmeer ruim met avocado, beleg met 2 plakjes gebakken ontbijtspek, leg er drie plakjes tomaat op, besmeer de hamburger bun met Hellmann’s en leg dit op de tomaat.