Cheesy bacon burger

 

Cheesy Bacon Burger

Deze cheesy bacon burger is dé perfecte combinatie van rundvlees, kaas en bacon! met de special touch: van Hellmann’s en je zelfgemaakte ketchup.
  • 2 Mensen

    Porties

  • 10 Minuten

    Voorbereidingstijd

  • 20 Minuten

    Kooktijd

  • 25 Minuten

    Klaar in


  • 250 g rundergehakt
  • peper
  • zout
  • 4 plakjes kaas
  • 4 plakjes spek
  • 1 tomaat, in plakjes
  • 1 ui, in halve ringen
  • 2 broodjes
  • 2 el Hellmann's Real
  • rucola

Zelfgemaakte ketchup:

  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 verse tomaten, in blokjes gesneden
  • 2 el zoete sojasaus
  • zout (optioneel)
  • peper
  • 20 g rietsuiker

  1. Meng het gehakt met zout en peper. Kneed het gehakt in de vorm van een burger, bak de burger in de pan en laat op de burger 2 plakjes kaas smelten.

  2. Bak het spek krokant in de pan.

  3. Snijd het broodje open en smeer de onderste helft van het broodje in met Hellmann's, smeer de bovenste helft in met ketchup, leg de rucola, de burger, 2 plakjes spek, ui en tomaat hierop. Klap het broodje dicht en geniet van je heerlijke burger!

Zelfgemaakte ketchup:

  1. Doe de gesneden tomaat en de tomatenblokjes uit het blik in een pan, breng dit op smaak met sojasaus, peper, suiker en eventueel een snufje zout. Breng het aan de kook, roer het goed door en laat het afkoelen. Na het afkoelen is je eigen gemaakte ketchup klaar.