Skip to:
Broodje Hamburger
PREP TIME
COOKING TIME
SERVES
Ingrediënten
- 1 broodje
- 1 el pijnboompitten
- 1 el geraspte parmezaanse kaas
- 10 blaadjes verse basilicum
- 1 scheutje olijfolie
- 1 hamburger
- 1 handjevol veldsla
- 65 g mozzarella (ca. 1/2 bol)
- 3 plakjes tomaat
- 1 el Hellmann's Real
- 15 g alfalfa
METHODE
-
Kneed van het pizzadeeg twee kleine bolletjes. Rol die plat en bak ze af in de oven in 15 minuten tot 180 °C. Hou ze in de gaten tot ze mooi bruin zijn. Je kunt ook gewoon brood gebruiken, een pitabroodje bijvoorbeeld.
-
Maak zelf pesto door de pijnboompitten, parmezaanse kaas, basilicum en wat olijfolie te mengen met een staafmixer of heel fijn te hakken.
-
Bak de hamburger; beide kanten zo’n 3-4 minuutjes.
-
Begin met een broodje, doe daarop wat veldsla, mozzarella en tomatenschijfjes.
-
Daarop leg je de burger met een beetje pesto en een eetlepel Hellmann’s. Dit is onmisbaar, want anders wordt je burger te droog; saus is een must voor een lekkere burger en Hellmann’s is heel mooi romig en smaakvol.
-
Doe een dikke pluk alfalfa bovenop de burger en leg het andere broodje erop. Zet de burger vast met een prikkertje en klaar ben je. Eet smakelijk!
SUGGESTIES