Broodje Hamburger

Broodje Hamburger met Hellmann's

PREP TIME

8 mins 

COOKING TIME

10 mins 

SERVES

1  PEOPLE
Maak vanavond dit lekkere broodje hamburger met een Italiaans tintje. Met mozzarella , pesto en Hellmann’s. De alfalfa zorgt vor ene crunchy bite!

Ingrediënten

  • 1 broodje
  • 1 el pijnboompitten
  • 1 el geraspte parmezaanse kaas
  • 10 blaadjes verse basilicum
  • 1 scheutje olijfolie
  • 1 hamburger
  • 1 handjevol veldsla
  • 65 g mozzarella (ca. 1/2 bol)
  • 3 plakjes tomaat
  • 1 el Hellmann's Real
  • 15 g alfalfa

METHODE

  1. Kneed van het pizzadeeg twee kleine bolletjes. Rol die plat en bak ze af in de oven in 15 minuten tot 180 °C. Hou ze in de gaten tot ze mooi bruin zijn. Je kunt ook gewoon brood gebruiken, een pitabroodje bijvoorbeeld.

  2. Maak zelf pesto door de pijnboompitten, parmezaanse kaas, basilicum en wat olijfolie te mengen met een staafmixer of heel fijn te hakken.

  3. Bak de hamburger; beide kanten zo’n 3-­4 minuutjes.

  4. Begin met een broodje, doe daarop wat veldsla, mozzarella en tomatenschijfjes.

  5. Daarop leg je de burger met een beetje pesto en een eetlepel Hellmann’s. Dit is onmisbaar, want anders wordt je burger te droog; saus is een must voor een lekkere burger en Hellmann’s is heel mooi romig en smaakvol.

  6. Doe een dikke pluk alfalfa bovenop de burger en leg het andere broodje erop. Zet de burger vast met een prikkertje en klaar ben je. Eet smakelijk!