Skip to:
Broodje hamburger met spek, tomaten, ui en avocado
PREP TIME
COOKING TIME
SERVES
Ingrediënten
- 400 g mager rundergehakt
- 1 avocado
- 1/2 limoen
- 2 el Hellmann's Real
- 30 gram magere spek (in 4 plakjes)
- 1 rode ui, in ringen
- 4 hamburgerbroodjes
- 2 tomaten, in plakken
METHODE
-
Doe het rundergehakt in een middelgrote kom en breng het op smaak met peper en zout. Verdeel daarna het gehakt in 4 gelijke gehaktballen en breng deze in de vorm van een hamburger met je handpalmen.
-
Halveer de avocado, verwijder de pit, schep het vruchtvlees eruit, snijd het in blokjes van gelijke grootte en doe ze in een klein bakje.
-
Pers de limoen uit. Voeg het sap van de limoen en de Hellmann's Mayonaise aan de avocado toe en breng het op smaak met peper.
-
Verwarm een grill pan en bak de burgers 3 tot 4 minuten aan elke kant. Leg de hamburgers vervolgens op een bord en dek af met aluminiumfolie. Bak de spek en de rode ui gedurende 1 minuut.
-
Leg de hamburgers op de hamburgerbroodjes en bestrijk met de avocadomix. Verdeel het spek en de tomaat erover en is je burger klaar om te serveren.
SUGGESTIES