Skip to:
Barbecuesalade kip en chorizo
PREP TIME
10 mins
COOKING TIME
40 mins
SERVES
4 PEOPLE
Heerlijke salade voor bij de barbecue met kip, chorizo, rucola, cherrytomaten en een dressing van Hellmann's mayonaise en witte wijnazijn.
Ingrediënten
- 250 g kipfilet
- 100 ml ketjap marinade
- 40 g chorizo
- 70 g rucola
- 250 g cherrytomaatjes, gehalveerd
- 1 el olijfolie
- 1 el witte wijnazijn
- 1 teen knoflook, uitgeperst
- 4 el dragon, fijngesneden
- 4 el Hellmann's Real
- Extra nodig: barbecuespiesen of extra lange satéstokjes geweekt in water
METHODE
-
Snijd de kipfilet in blokjes en marineer deze gedurende 30 minuten in de kant-en-klare ketjap marinade.
-
Verwarm de barbecue of grill. Snijd de chorizo in plakjes. Rijg de gemarineerde kip en chorizo plakjes op een spies en barbecue of grill deze totdat het gaar is.
-
Maak intussen de salade van rucola en de cherrytomaten. Mix de olijfolie, de witte wijnazijn, de knoflook, de dragon en de Hellmann's mayonaise. Schenk dit vervolgens over de salade. Haal de kip en de chorizo van de spies af en schep ze door de salade. Serveer direct.
SUGGESTIES