Barbecue jackfruit bao

Barbecue Jackfruit Bao

PREP TIME

10 mins 

COOKING TIME

5 mins 

SERVES

4  PEOPLE
Met dit lekkere Barbecue jackfruit bao verras je iedereen aan tafel met een bijzonder vegan lunchbroodje. Een gua bao broodje wordt belegd met Hellmann's vegan mayonaise, pulled jackfruit, kimchi en geroosterde paksoi. Een bijzonder broodje met een Aziatische twist!

Ingrediënten

  • 200 g jackfruit (blik), uitgelekt
  • 2 el ketjap manis
  • 2 el zonnebloemolie
  • 200 g baby paksoi
  • 100 g kimchi, uitgelekt en in reepjes
  • 1 el spirulinapoeder
  • 100 ml Hellmann's Vegan mayonaise
  • 2 bosuitjes, in schuine ringetjes
  • 4 gua bao broodjes

METHODE

  1. Verwarm de ovengrill voor tot 200 °C. Dep het jackfruit goed droog met keukenpapier en bestrijk het met de ketjap. Bestrijk de paksoi met een beetje olie en bestrooi met een beetje peper en zout.

  2. Leg het jackfruit en de paksoi de bakplaat bekleed met aluminiumfolie en rooster ze ongeveer 10 minuten. Keer de jackfruit en paksoi regelmatig en grill totdat ze mooi geroosterd zijn. Het jackfruit zal eerder klaar zijn dan de paksoi, dus houd het goed in de gaten zodat het jackfruit niet verbrandt.

  3. Stoom gelijktijdig de gua bao broodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Trek het jackfruit met twee vorken uit elkaar, het ziet eruit als pulled pork. Haal de paksoiblaadjes los. Roer de spirulina door de Hellmann’s Vegan en voeg een snufje zout toe.

  4. Snijd de gua bao broodjes open en bestrijk de binnenkant met de mayonaise. Verdeel de kimchi, het pulled jackfruit, de paksoi en de bosuitjes erover. Serveer de BBQ jackfruit bao direct.