Skip to content
Recycled Bottles

TEST COPY

Bij Hellmann’s vinden we het belangrijk dat onze producten vers en lekker zijn, maar ook dat we weten waar ze vandaan komen.

Als bekend mayo merk wereldwijd, is het onze verantwoordelijkheid om niet alleen producten te maken die lekker smaken, maar ook bijdragen aan een betere wereld. Het is heel simpel: wij geloven in ‘Real taste, Less Waste’ en daarom stellen wij ons ten doel om het verpakkingsafval van onze producten te verminderen. Lees hieronder meer over het plasticprobleem, wat wij eraan doen en wat jij eraan kunt doen om erbij te helpen.

Recycled plastic hellmanns

• De nieuwe gerecyclede fles is gemaakt van 100% voedselveilig plastic en is iets donkerder van kleur dan de vorige fles.

• Unilever streeft ernaar dat in 2025 100% van de plastic verpakkingen volledig herbruikbaar, recyclebaar of composteerbaar is. Hellmann's zal dit streven ondersteunen.

Dit is slechts het begin van Hellmann's reis in de plastic revolutie.

Hellmann’s, we’re on the side of food & the planet.

Ja, de nieuwe fles is recyclebaar. Gooi de dop weg voordat je de fles recyclet.

De plastic fles van onze Hellmann's Mayonaise krijgt een iets donkerdere kleur dan de vorige fles. Er komen ook nieuwe labels waarmee we onze commitment voor het gebruik van gerecycled plastic aangeven.

De nieuwe gerecyclede fles is gemaakt van 100% voedselveilig plastic. Door het recyclingproces krijgt de fles een iets donkerdere kleur dan de vorige fles.

Ja. Op de Hellmann’s Mayonaise flessen die verkocht worden in Nederland wordt dit vermeld.

Nee. Bij Hellmann's zien we het als onze verantwoordelijkheid om de mensen die van onze producten houden de smaakmakers te bezorgen die niet alleen lekker smaken, maar ook meewerken aan een betere wereld. Unilever stelt zich ten doel om ervoor te zorgen dat 100% van de plastic verpakkingen volledig herbruikbaar, recyclebaar of afbreekbaar zijn in 2025 en onze nieuwe fles onderstreept het streven van Hellmann's om dit commitment te ondersteunen. 

In januari 2021 beginnen we met de productie van de gerecyclede plastic knijpfles voor de Hellmann's Mayonaise producten. Vanaf dat moment verschijnen de producten in de winkels; het exacte tijdstip hangt af van de winkelier.  De Hellmann's ketchup en sausvariëteiten volgen in 2021.

Alle Hellmann’s knijpflessen die verkocht worden in Nederlandse supermarkten zullen van gerecycled plastic gemaakt worden. 

De Hellmann’s Mayonaise Dressing flessen zullen gemaakt worden van 100% gerecycled plastic. De labels en doppen van de Hellmann’s Mayonaise Dressing knijpflessen zullen niet gemaakt worden van gerecycled plastic. We doen actief onderzoek naar manieren om alle componenten van onze verpakkingen te vervaardigen uit 100% gerecycled materiaal. Dit is de eerste stap op onze weg naar dit doel.

Ja, de nieuwe fles is BPA-vrij.

De commitment van Hellmann's om gerecyclede plastic flessen te gebruiken die ook weer recyclebaar zijn is één manier om het Unilever Sustainable Living Plan, de blauwdruk die Unilever heeft opgesteld voor duurzame groei, te ondersteunen. Het bedrijf ontwikkelt ook innovaties op het gebied van herbruikbare verpakkingen om het gebruik van single-use plastic terug te dringen, als onderdeel van het circulaire Loop platform van TerraCycle.