Zoete aardappel met geitenkaas

  • Brew time

    minuten
  • Chill time

    minuten
  • Kooktijd

    minuten
  • Difficulty

  • Freeze time

    minuten
  • Aantal

  • Marinate time

    minuten
  • Oven time

    minuten
  • Voorbereidingstijd

    minuten
  • Voor

    Personen
  • Totale tijd

    minuten
  • Wait time

    minuten
Zoete aardappel gevuld met met geitenkaas en <b>Hellmann's</b>. Een oven-heerlijk recept om zoete aardappel te koken en bakken in de oven. Voeg ook eens blokjes ham toe aan de vulling. Ook erg lekker bij een barbecue.
  • 4 zoete aardappels
  • 2 el olijfolie
  • 4 el Hellmann's Real
  • 1 verse rode chilipeper
  • 1 klein bosje peterselie
  • 100 g zachte geitenkaas

VOEDINGSWAARDE

 

Bedrag Per portie

Energy (kcal)

320kcal

Energy (kJ)

1331kJ

Protein (g)

6.1g

Carbohydrate incl. fibre (g)

22.7g

Carbohydrate excl. fibre (g)

20.2g

Sugar (g)

5.8g

Fibre (g)

2.5g

Fat (g)

23.3g

Saturated fat (g)

5.6g

Unsaturated fat (g)

7.1g

Monounsaturated fat (g)

6.2g

Polyunsaturated fat (g)

0.9g

Trans fat (g)

0.1g

Cholesterol (mg)

18mg

Sodium (mg)

213mg

Salt (g)

0.53g

Vitamin A (IU)

258IU

Vitamin C (mg)

30.9mg

Calcium (mg)

59mg

Iron (mg)

1.41mg

Potassium (mg)

387mg

  • 1 Verwarm de <b>oven</b> voor tot 180 °C.
  • 2 Leg de <b>zoete aardappels</b> op een bakplaat en bestrijk ze met olijfolie. Zet de aardappels in de oven gedurende 40 minuten of tot de aardappelen zacht zijn.
  • 3 Doe vervolgens de <b>Hellmann's</b>, rode chilipeper, peterselie en de geitenkaas in een bakje en roer alles door. Probeer de <b>geitenkaas</b> niet te veel te breken.
  • 4 Haal de aardappels uit de oven zodra ze gaar zijn, en laat ze voor een paar minuten afkoelen. Snijd de aardappels vervolgens open in het midden en maak ze voorzichtig een beetje open. Verdeel de vulling over de aardappels. Serveer de zoete aardappel met geitenkaas.

          

Suggesties