Zeebaars met aioli en salsa

  • Brew time

    minuten
  • Chill time

    minuten
  • Kooktijd

    minuten
  • Difficulty

  • Freeze time

    minuten
  • Aantal

  • Marinate time

    minuten
  • Oven time

    minuten
  • Voorbereidingstijd

    minuten
  • Voor

    Personen
  • Totale tijd

    minuten
  • Wait time

    minuten
Er is geen vis zó delicaat, smaakrijk of prachtig van structuur als de zeebaars. Dit gerecht is een versmelting van subtiele baars en stevige aioli. En alle smaken komen samen in een jazzy venkel salsa.

Ingrediënten

  • 4 schoongemaakte zeebaarsfilets
  • 3 eetlepels olijfolie
  • peper
  • 1 venkelknol
  • 1 fijngehakte kleine rode ui
  • 2 gesneden tomaten
  • 1 fijngehakte rode chilipeper
  • 1 gehakt klein bosje verse peterselie
  • 1 theelepel rode wijnazijn
  • 4 eetlepels Hellmann's Real
  • 1 theelepel Engelse mosterd
  • 1 gekneusde knoflook teen
  • 1 citroen

Bereidingswijze

  • 1 Verwarm de oven voor op 210 °C (200 °C bij heteluchtoven, stand 7 bij gasoven).
  • 2 Snijd de zeebaars met een scherp mes aan beide kanten 3 keer lichtjes in. Plaats de vissen in een ondiepe braadslee en sprenkel de olijfolie eroverheen. Breng op smaak met peper.
  • 3 Zet de zeebaars voor acht tot tien minuten in de oven.
  • 4 Terwijl je op de zeebaars wacht snijd je de venkel doormidden en rasp je deze zo fijn mogelijk. Je kunt hier een mandoline of een kaasrasp voor gebruiken.
  • 5 Doe de geraspte venkel in een middelgrote kom en voeg de rode ui, tomaat, chilipeper, peterselie, extra virgin olijfolie en rode wijnazijn toe. Breng op smaak met peper en meng het geheel.
  • 6 Om de perfecte aioli te maken neem je een kleine kom en meng je de mayonaise, knoflook en mosterd.
  • 7 Serveer de zeebaars met de venkelsla en een souffléschaaltje aioli.

          

Suggesties