Zalm broccoli quiche

  • Brew time

    minuten
  • Chill time

    minuten
  • Kooktijd

    minuten
  • Difficulty

  • Freeze time

    minuten
  • Aantal

  • Marinate time

    minuten
  • Oven time

    minuten
  • Voorbereidingstijd

    minuten
  • Voor

    Personen
  • Totale tijd

    minuten
  • Wait time

    minuten
Dit is de koning onder de quiches. Met heerlijke zalm, mozzarella en broccoli maak je in een handomdraai een verantwoorde hartige taart. Een koninklijke feestmaal geschikt voor speciale gelegenheden. Eet smakelijk!
  • 150 gram in blokjes gesneden zalmfilet
  • 3 eetlepels Hellmann's Light
  • 125 gram geblancheerde broccoliroosjes
  • 1 hartige taartbodem
  • 75 gram geraspte mozzarella
  • 2 eieren
  • 150 ml halfvolle melk
  • 1 fijngehakte ui
  • 1 fijngehakt teentje knoflook
  • peper

VOEDINGSWAARDE

 

Bedrag Per portie

Energy (kcal)

1731kcal

Energy (kJ)

7238kJ

Protein (g)

83.4g

Carbohydrate incl. fibre (g)

127.8g

Carbohydrate excl. fibre (g)

119.6g

Sugar (g)

22.0g

Fibre (g)

8.2g

Fat (g)

99.1g

Saturated fat (g)

33.5g

Unsaturated fat (g)

45.0g

Monounsaturated fat (g)

35.7g

Polyunsaturated fat (g)

9.4g

Trans fat (g)

0.1g

Cholesterol (mg)

575mg

Sodium (mg)

1975mg

Salt (g)

4.93g

Vitamin A (IU)

4435IU

Vitamin C (mg)

123.3mg

Calcium (mg)

758mg

Iron (mg)

9.59mg

Potassium (mg)

1819mg

  • 1 Verwarm de oven voor op 190 °C (170 °C bij hete-lucht ovens en stand 5 bij gasovens).
  • 2 Vet een quichevorm in met olie en bedek de bodem en de randen met het hartige taartdeeg. Zorg dat de plakjes goed aansluiten. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
  • 3 Verhit 2 eetlepels mayonaise in een pan op een laag vuur en voeg de ui, knoflook en broccoli toe. Bak vervolgens voor 5 minuten en blijf regelmatig roeren.
  • 4 Leg het broccoli-mengsel in de hartige taartbodem, voeg de zalmblokjes toe en bestrooi het geheel met kaas.
  • 5 Mix de eieren en de melk, breng het op smaak met peper en roer hier 1 eetlepel mayonaise doorheen voor een perfecte witte saus.
  • 6 Voeg dit mengsel tot slot bij de andere ingrediënten in de bodem. Plaats het gerecht in de oven en bak voor 20-30 minuten – of tot je ziet dat het gaar is.
  • 7 Serveer het gerecht en ontvang alle lof voor het maken van dit royale gerecht.

          

Suggesties