Waldorf salade

  • Brew time

    minuten
  • Chill time

    minuten
  • Kooktijd

    minuten
  • Difficulty

  • Freeze time

    minuten
  • Aantal

  • Marinate time

    minuten
  • Oven time

    minuten
  • Voorbereidingstijd

    minuten
  • Voor

    Personen
  • Totale tijd

    minuten
  • Wait time

    minuten
Deze salade haalt de New Yorker in je naar boven. De klassieke combinatie van appel, druiven en walnoten gaat heel goed samen met de frisse, romige smaak van de mayonaise citroen dressing.
  • 2 groene appels
  • 4 eetlepels Hellmann's Real
  • 1 citroen
  • 4 stengels bleekselderij
  • 50 gram druiven
  • 50 gram walnoten
  • 1 krop bindsla

VOEDINGSWAARDE

 

Bedrag Per portie

Energy (kcal)

219kcal

Energy (kJ)

914kJ

Protein (g)

3.6g

Carbohydrate incl. fibre (g)

19.5g

Carbohydrate excl. fibre (g)

14.7g

Sugar (g)

14.0g

Fibre (g)

4.8g

Fat (g)

15.3g

Saturated fat (g)

1.3g

Unsaturated fat (g)

13.6g

Monounsaturated fat (g)

0.7g

Polyunsaturated fat (g)

2.8g

Trans fat (g)

0.1g

Cholesterol (mg)

7mg

Sodium (mg)

120mg

Salt (g)

0.30g

Vitamin A (IU)

12813IU

Vitamin C (mg)

20.6mg

Calcium (mg)

90mg

Iron (mg)

1.85mg

Potassium (mg)

571mg

  • 1 Ontdoe de appels van de klokhuizen en snijd ze in blokjes. Snijd de selderij en de sla en doe al deze ingrediënten met de druiven samen in een kom.
  • 2 Meng de mayonaise met het citroensap in een kleine kom.
  • 3 Meng deze dressing door de salade en versier deze met geroosterde walnoten.
  • 4 Lekker met knapperig brood als voorgerecht, bijgerecht of snelle lunch!

Suggesties