Vietnamese burger van 'Simone's Kitchen'

  • Brew time

    minuten
  • Chill time

    minuten
  • Kooktijd

    minuten
  • Difficulty

  • Freeze time

    minuten
  • Aantal

  • Marinate time

    minuten
  • Oven time

    minuten
  • Voorbereidingstijd

    minuten
  • Voor

    Personen
  • Totale tijd

    minuten
  • Wait time

    minuten
Hamburger van kipdijvlees met aziatische smaken, afgemaakt met een combinatie van Hellmann’s en sweet chili saus met een drupje vissaus
  • 300 gram kipdijfilet
  • 1 eetlepel vissaus
  • 2 tenen knoflook
  • 1 stuk citroengras, geraspt
  • 1 rode peper, zaadjes verwijderd en grof gehakt
  • 1 eetlepel sesamzaadjes

VOEDINGSWAARDE

 

Bedrag Per portie

Energy (kcal)

387kcal

Energy (kJ)

1610kJ

Protein (g)

10.3g

Carbohydrate incl. fibre (g)

40.3g

Carbohydrate excl. fibre (g)

33.0g

Sugar (g)

12.4g

Fibre (g)

7.3g

Fat (g)

21.4g

Saturated fat (g)

2.1g

Unsaturated fat (g)

3.7g

Monounsaturated fat (g)

1.4g

Polyunsaturated fat (g)

2.3g

Trans fat (g)

0.1g

Cholesterol (mg)

10mg

Sodium (mg)

1439mg

Salt (g)

3.60g

Vitamin A (IU)

22147IU

Vitamin C (mg)

56.0mg

Calcium (mg)

206mg

Iron (mg)

4.75mg

Potassium (mg)

854mg

  • 1 Doe de kipfilet met de vissaus, knoflook, citroengras, rode peper, sesamzaadjes en koriander in een keukenmachine en maal fijn. Niet te fijn, maar ook niet te grof.
  • 2 Maak er twee forse hamburgers van en leg even in de koeling om te marineren en om iets steviger te worden.
  • 3 Rol de hamburgers daarna even losjes door nog wat extra sesamzaadjes en bak hem bruin en gaar in de koekenpan of op de BBQ.
  • 4 Maak de saus door de Hellmann's te mengen met de sweet chili saus en de vissaus en snij je broodjes open
  • 5 Doe eerst een eetlepel saus op elk broodje en leg hier wat sla op. Op de sla leg je de burger en top deze af met de komkommer, de jalapeno en de verse koriander. Hier bovenop weer een eetlepel saus.
  • 6 Dek af met het broodje en eet meteen op!