The Veggie Potato Burger

  • Brew time

    minuten
  • Chill time

    minuten
  • Kooktijd

    minuten
  • Difficulty

  • Freeze time

    minuten
  • Aantal

  • Marinate time

    minuten
  • Oven time

    minuten
  • Voorbereidingstijd

    minuten
  • Voor

    Personen
  • Totale tijd

    minuten
  • Wait time

    minuten
Nooit tevoren is een aardappel getransformeerd in zo’n sensatie voor ogen en smaakpapillen! De vegetarische aardappelburger, een lekkere burger met courgette, paprika, asperges en tomaten. Maak deze sensatie af met heerlijke gekarameliseerde walnoten en romige Hellmann’s. Is dit niet om van te watertanden?!
  • 300 gram bloemige aardappelen
  • 1 ei
  • zout
  • peper
  • 2 eetlepels bloem
  • 15 gram Bertolli Margarine met Olijfolie
  • 1 courgette
  • 1 rode of gele paprika
  • 100 gram champignons
  • 100 gram groene asperges
  • 2 tomaten
  • olijfolie
  • 30 gram bruine suiker
  • 50 gram walnoten
  • 4 eetlepels Hellmann's Real
  • 2 broodjes

VOEDINGSWAARDE

 

Bedrag Per portie

Energy (kcal)

758kcal

Energy (kJ)

3157kJ

Protein (g)

18.2g

Carbohydrate incl. fibre (g)

83.9g

Carbohydrate excl. fibre (g)

74.7g

Sugar (g)

29.1g

Fibre (g)

9.3g

Fat (g)

40.8g

Saturated fat (g)

6.1g

Unsaturated fat (g)

33.4g

Monounsaturated fat (g)

3.0g

Polyunsaturated fat (g)

6.4g

Trans fat (g)

0.2g

Cholesterol (mg)

121mg

Sodium (mg)

533mg

Salt (g)

1.33g

Vitamin A (IU)

262IU

Vitamin C (mg)

94.6mg

Calcium (mg)

194mg

Iron (mg)

5.50mg

Potassium (mg)

1525mg

  • 1 Schil en was de aardappelen, rasp de aardappelen met een grove rasp. Doe de geraspte aardappelen in een kom met ei, bloem, zout en peper. Meng alles door elkaar en vorm van het mengsel burgers.
  • 2 Bak de aardappelburgers met margarine of olie in de pan tot ze goudbruin zijn.
  • 3 Doe de courgette, paprika, champignons, asperges en tomaten in een ovenschaal, doe hier eventueel gerookt zout overheen en besprenkel het geheel met olijfolie. Bak de groenten in de oven op 150 °C gedurende ongeveer 30 minuten totdat ze gaar zijn.
  • 4 Laat de bruine suiker karamelliseren in een pan, voeg de gehakte walnoten toe en laat het geheel afkoelen.
  • 5 Snijd het broodje open en bestrijk de onderste- en bovenste helft van het broodje met Hellmann's. Leg de aardappelburger, de groenten en de rucola op het broodje en strooi de walnoten eroverheen. Eet smakelijk je vegetarische aardappelburger is klaar!