De Falafel wordt igeroemd als het lekkerste vegetarische street food van het Midden-Oosten. Maar probeer ook the veggie hamburger met Hellmann’s eens.
Ingrediënten
300 g kikkererwten uit blik, uitgelekt
zout (optioneel)
peper
20 ml olie
sla
2 uien, in stukjes gesneden
2 sneetjes wit brood ' geroosterd
1 bosje bladpeterselie
2 tl zelfrijzend bakmeel
2 el bloem
4 teentjes knoflook
1 el koriander, fijngesneden
1 el komijnpoeder
2 el Hellmann's Real
2 tl harissa pasta
1 aubergine in plakjes gesneden
1 tomaat in plakjes gesneden
1 Turks brood
20 g sla
Methode
1
Doe de kikkererwten, uien, geroosterd brood, peterselie, zelfrijzend bakmeel, bloem en knoflook door een gehaktmolen. Voeg hierna de fijngesneden koriander, komijn, peper en eventueel zout naar smaak naar toe.
2
Vorm van het mengsel de burgers, doe de margarine of olie in de pan en bak de burgers langzaam gaar.
3
Bak de plakjes aubergine in een pan en voeg hier een snufje zout aan toe.
4
Meng in een kom de Hellmann's met de Harissa pasta.
5
Snijd een stuk van het brood af en smeer de boven- en onderkant in met het Hellmann’s mengsel, leg hier de sla, burger, aubergine en de tomaat op en je burger is klaar!