The Surf 'n' Turf Burger

  • Brew time

    minuten
  • Chill time

    minuten
  • Kooktijd

    minuten
  • Difficulty

  • Freeze time

    minuten
  • Aantal

  • Marinate time

    minuten
  • Oven time

    minuten
  • Voorbereidingstijd

    minuten
  • Voor

    Personen
  • Totale tijd

    minuten
  • Wait time

    minuten
Deze burger is zoveel meer dan zomaar een heerlijke burger. Malse ossenhaas die samenkomt met de heerlijke smaak van gamba’s en knoflook. En een cocktailsaus met Hellmann’s die deze burger écht speciaal maakt. Heb je een speciale gelegenheid, of iets te vieren? Dan is dit de perfecte burger!
  • 200 gram ossenhaas
  • 2 gamba's
  • peper
  • zout
  • 15 gram Bertolli Margarine met Olijfolie
  • 4 teentjes knoflook, grof gesneden
  • 2 eetlepels Hellmann's Real
  • 1 limoen
  • 2 broodjes

VOEDINGSWAARDE

 

Bedrag Per portie

Energy (kcal)

552kcal

Energy (kJ)

2304kJ

Protein (g)

24.5g

Carbohydrate incl. fibre (g)

27.5g

Carbohydrate excl. fibre (g)

26.3g

Sugar (g)

6.1g

Fibre (g)

1.2g

Fat (g)

37.5g

Saturated fat (g)

11.0g

Unsaturated fat (g)

10.9g

Monounsaturated fat (g)

8.4g

Polyunsaturated fat (g)

1.5g

Trans fat (g)

0.1g

Cholesterol (mg)

93mg

Sodium (mg)

449mg

Salt (g)

1.12g

Vitamin A (IU)

62IU

Vitamin C (mg)

12.6mg

Calcium (mg)

113mg

Iron (mg)

3.24mg

Potassium (mg)

445mg

  • 1 Kruid de ossenhaas met peper en zout, doe de margarine of olie in de pan en bak de ossenhaas aan beide kanten bruin. Doe hierna het vlees in een voorverwarmde oven van 150 °C.
  • 2 Verhit de ossenhaas in de oven totdat het een kerntemperatuur heeft van ongeveer 57 °C, meet dit met een vleesthermometer. Haal het vlees hierna uit de oven en laat het ongeveer tien minuten rusten.
  • 3 Pel de gamba’s en maak deze schoon. Breng ze op smaak met peper en eventueel zout. Bak ze in margarine of olie met de grof gesneden knoflook.
  • 4 Snijd de ossenhaas in plakjes.
  • 5 Snijd het broodje open en leg de sla, de ossenhaas en de garnalen op het broodje, knijp hier wat citroensap overeen en doe hier de cocktailsaus over. Eet smakelijk, je surf ‘n’ turf burger is klaar!