The surf 'n' turf burger is zoveel meer dan zomaar een heerlijke burger. Malse ossenhaas in combinatie met garnalen, knoflook en cocktailsaus met Hellmann’s.
Ingrediënten
200 g ossenhaas
2 grote garnalen (bijv. gamba's)
peper
zout
15 g margarine of olijfolie
4 teentjes knoflook, grof gesneden
2 el Hellmann's Real
1 limoen
2 broodjes
Methode
1
Kruid de ossenhaas met peper en een snufje zout, doe de margarine of olie in de pan en bak de ossenhaas aan beide kanten bruin. Doe hierna het vlees in een voorverwarmde oven van 150 °C.
2
Verhit de ossenhaas in de oven totdat het een kerntemperatuur heeft van ongeveer 57 °C, meet dit met een vleesthermometer. Haal het vlees hierna uit de oven en laat het ongeveer tien minuten rusten.
3
Pel de garnalen en maak deze schoon. Breng ze op smaak met peper. Bak ze in margarine of olie met de grof gesneden knoflook. Snijd de ossenhaas in plakjes.
4
Snijd het broodje open en leg de sla, de ossenhaas en de garnalen op het broodje, knijp hier wat citroensap overeen en doe hier de cocktailsaus over. Eet smakelijk, je surf ‘n’ turf burger is klaar!