The Crunchy Chicken Burger

  • Brew time

    minuten
  • Chill time

    minuten
  • Kooktijd

    minuten
  • Difficulty

  • Freeze time

    minuten
  • Aantal

  • Marinate time

    minuten
  • Oven time

    minuten
  • Voorbereidingstijd

    minuten
  • Voor

    Personen
  • Totale tijd

    minuten
  • Wait time

    minuten
Deze burger is gemaakt met heerlijke knapperige kipfilet. De malse kipfilet wordt krokant dankzij het laagje cornflakes en paneermeel. Deze burger maak je af met Hellmann’s, geraspte limoen en limoensap wat zorgt voor een heerlijke frisheid.
  • 2 kipfilets (125 gram)
  • zout (optioneel)
  • peper
  • Romeinse sla
  • 2 eieren
  • 100 gram cornflakes
  • 100 gram paneermeel
  • 30 gram margarine of olie
  • 2 eetlepels Hellmann's Real
  • 1 limoen
  • 2 bagels

VOEDINGSWAARDE

 

Bedrag Per portie

Energy (kcal)

1061kcal

Energy (kJ)

4455kJ

Protein (g)

63.3g

Carbohydrate incl. fibre (g)

132.3g

Carbohydrate excl. fibre (g)

120.5g

Sugar (g)

12.1g

Fibre (g)

11.7g

Fat (g)

32.6g

Saturated fat (g)

6.1g

Unsaturated fat (g)

13.2g

Monounsaturated fat (g)

5.9g

Polyunsaturated fat (g)

7.2g

Trans fat (g)

0.3g

Cholesterol (mg)

326mg

Sodium (mg)

1279mg

Salt (g)

3.20g

Vitamin A (IU)

25628IU

Vitamin C (mg)

25.5mg

Calcium (mg)

209mg

Iron (mg)

6.63mg

Potassium (mg)

1664mg

  • 1 Snijd de kipfilet door de helft en breng deze op smaak met peper en eventueel zout. Klop de eieren in een kom.
  • 2 Maak de cornflakes fijn en leg deze op een bord.
  • 3 Rol de kipfilet door het eiermengsel, rol de kipfilet hierna gelijk door de cornflakes en rol ze hierna door het paneermeel.
  • 4 Doe de margarine of olie in de pan en bak de gepaneerde kip goudbruin op een matig vuur.
  • 5 Meng de Hellmann's met de geraspte limoenschil, limoensap en zout.
  • 6 Snijd het broodje open en bestrijk de twee helften van het broodje met Hellmann's, voeg wat sla toe en leg de kip op het broodje, klap het bagel broodje dicht en je burger is klaar!