Spicy Salmon Burger van 'Francesca kookt'

  • Brew time

    minuten
  • Chill time

    minuten
  • Kooktijd

    minuten
  • Difficulty

  • Freeze time

    minuten
  • Aantal

  • Marinate time

    minuten
  • Oven time

    minuten
  • Voorbereidingstijd

    minuten
  • Voor

    Personen
  • Totale tijd

    minuten
  • Wait time

    minuten
Hamburger met sappige zalm, pittige specerijen en een heerlijke frisse saus van Hellmann's op een stevige Italiaanse bol

Ingrediënten

  • 1 komkommer
  • 2 eetlepel azijn
  • 3 eetlepels Hellmann's Real
  • citroensap van een halve citroen
  • 4 takjes verse dille fijngehakt
  • 1/2 rode ui
  • 300 gram zalmfilet
  • 3 theelepel chilivlokken
  • 1 eetlepel sojasaus
  • peper
  • 100 gram panko paneermeel
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 Italiaanse bollen
  • 1 Spaanse peper in ringetjes gesneden

Bereidingswijze

  • 1 Je begint met de zure komkommer. Maak met een kaasschaaf dikke slierten van de komkommer. Leg deze in een bakje en meng met de azijn.
  • 2 Dan de saus. Meng de Hellmann’s, het citroensap en de fijngehakte dille door elkaar. Dan heb je die alvast klaar staan.
  • 3 Snijd de rode ui zo fijn mogelijk (voor het gemak kun je hier ook een hakmolen voor gebruiken). Snijd vervolgens de zalmfilet met een scherp mes in hele kleine stukjes. Op deze manier behoudt de zalm nog wat structuur, maar je kunt het natuurlijk ook met de keukenmachine doen. Prak indien nodig de zalm nog een beetje met een vork, zodat er een grote massa ontstaat.
  • 4 Doe de zalm samen met de rode ui in een kom en meng met de chilivlokken, sojasaus en voeg nog wat peper naar smaak toe. Verdeel de hoeveelheid in tweeën en maak hier burgers van. Doe de panko in een diep bord en haal de burgers hier doorheen.
  • 5 Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan. Leg de burgers vervolgens voorzichtig in de pan, het kan lijken alsof ze een beetje uit elkaar gaan vallen maar zodra ze in de pan liggen komt het goed. Keer de burgers af en toe om. In zo’n 2-3 minuten per kant (afhankelijk van de dikte) is de buitenkant goudbruin en zijn de burgers klaar.
  • 6 Snijd de Italiaanse bollen open en leg hier de zalmburger op, gevolgd door de saus en de komkommerslierten. Voor wat extra pit kun je nog wat ringetjes Spaanse peper toevoegen.